Tijdens Unleash Amsterdam sprak Recruitment Tech TV met Krzysztof Sobczak van Emplocity. Emplocity is een oplossing voor non-stop geautomatiseerde sourcing van kandidaten.

Over Emplocity

Emplocity bestaat uit een platform voor het automatiseren van het kandidaat sourcing proces. Het platform is gebaseerd op Artificial Intelligence, een zelfgebouwd algoritme, data science en machine learning. Krzysztof Sobczak legt uit: “Emplocity is een recruitmentplatform en een chatbot. De chatbot omschrijven we liever als een taskbot vanwege het feit dat hij bepaalde praktische taken vervult. De chatbot wordt geïmplementeerd op de carrièresite van een klant, waar het een gesprek aangaat met bezoekers van de site. Maar ook ‘engaged’ de chatbot met bezoekers op Facebook, omdat we Facebook nog steeds zien als waardevolle bron van kandidaten.”

Verhogen

Krzysztof Sobczak vertelt verder over het proces: “Door met kandidaten op Facebook te ‘engagen’ is het mogelijk deze automatisch door te sluizen naar het recruitmentplatform. Het platform op haar beurt importeert automatisch alle vacatures vanuit de carrière site of het recruitmentsysteem en zorgt voor het matchen van de kandidaten met de vacatures. De recruiter ontvangt een shortlist van de beste kandidaten die vervolgens met één klik uitgenodigd kunnen worden voor een sollicitatiegesprek.” Krzysztof Sobczak gaat verder: “De gemiddelde conversieratio van bezoekers naar kandidaten op een carrière site van een klant is 8 tot 9%. Wij verhogen dit met twee tot drie keer naar 20-25%.”

De voordelen van Emplocity

Op de vraag welke voordelen het gebruik van Emplocity voor de recruiter biedt, antwoordt Krzysztof Sobczak: “Uiteraard brengt het een voordeel van tijdsbesparing. We gebruiken de term Intelligence Automation, vanzelfsprekend met Artificial Intelligence. Dit helpt de recruiter met allerlei handmatige en steeds terugkerende taken. In termen van selecteren en matchen is dit een goed alternatief. Onze focus ligt op de ‘engine’ die 24/7 werkt en vele malen effectiever en sneller is dan een mens. En bovendien nooit moe.” In de video hieronder gaat hij hier dieper op in.

UNLEASH World: 22-23 oktober 2019 Parijs

UNLEASH World, ‘s werelds grootste event over de toekomst van werk en HR-technologie, verhuist terug naar Parijs voor het nummer 1-evenement van de HR-industrie, dat beslissers, visionairs, en disrupters uit meer dan 120 landen samenbrengt. Honderden inspirerende sprekers gedurende twee dagen op het congres en de meest innovatieve leveranciers op de Expo Floor, brengen je de technologie en oplossingen die je helpen bij het aangaan van de grootste uitdagingen op het gebied van talent voor vandaag en morgen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden met € 100,- Recruitment Tech korting op de website van UNLEASH (< deze link geeft je de korting).

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER