Tijdens RecFest sprak Recruitment Tech TV met expert Bas van de Haterd, die een sessie gaf over de toegevoegde waarde van assessments in recruitment. Hij gaat onder meer in op de vraag waarom nog niet elke organisatie assessments gebruikt.

Bias

Tijdens zijn talk ging Bas van de Haterd dieper in op zijn expertise, namelijk assessments. Hij stond stil bij hoe nieuwe assessmenttechnologie een belangrijke kracht kan zijn, áls we het goed gebruiken. Hoe kunnen we met assessments de bias uit het recruitmentproces halen? “In de basis zijn mensen altijd biased“, vertelt Van de Haterd voor de camera van Recruitment Tech. “Maar tegenwoordig kunnen we puur meten waar mensen toe in staat zijn.” Meer over zijn sessie, waarom nog niet alle organisaties assessments gebruiken en hoe we (zo goed mogelijk) met assessments de bias uit het recruitmentproces kunnen filteren, vertelt hij in onderstaande video.

Over Bas van de Haterd

Van de Haterd is onder meer initiatiefnemer van Digitaal-Werven, een jaarlijks onderzoek naar welke organisatie aan kandidaten de beste digfitale sollicitatie-ervaring biedt. Verder houdt hij zich bezig met strategisch recruitment advies en projectleiding bij de bouw van recruitmentsites. Ook houdt hij zich bezig met hoe we het werk organiseren in de (nabije) toekomst, waar de organisatie heen moet, welke beloningsmodellen daarbij passen, maar ook welke business modellen nog houdbaar zijn. Tot slot is hij co-auteur van meerdere boeken.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER