Matching op persoonlijkheid (UnderstandLing)

Middels slimmer software worden kandidaat en vacature bij elkaar gebracht op basis van persoonlijkheid. Lees over de recruitment tooling van UnderstandLing die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2018.

Recruitment tooling van UnderstandLing

Omschrijving van de tooling

Kandidaat en vacature (optioneel bedrijf) worden bij elkaar gebracht middels automatische matching. Primair NIET op CV maar juist op persoonlijkheid. Persoonlijkheid is aantoonbaar belangrijk voor de juistheid van een match en werkt beter dan matching op skills uit een CV.

De persoonlijkheid van de kandidaat wordt niet-invasief uit een motivatiebrief, CV of korte intro gehaald middels AI. Het gewenste kandidaatprofiel wordt uit de vacaturetekst gehaald of als voorgedefinieerd profiel geschetst (zelfde voor bedrijf). Op basis van deze persoonlijkheidschetsen wordt de perfecte rol bij een kandidaat gevonden.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Tijdsbesparing omdat het geautomatiseerd gaat.
De kandidaat krijgt een beter passende rol, waarvan de match onderbouwt is.
De resultaten van de matching leveren een verbetering op (tbv plaatsings-duratie en tevredenheid) dan wanneer niet gebruikt.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Het huidige business model in de (staffing-)markt is om kandidaten bij vacatures te vinden. Onze tooling is uniek in zijn soort en de eerste tooling die de markt in staat stelt om bij kandidaten (droom)rollen te vinden in plaats van andersom. Dit omarmen zal een disruptie van de markt teweegbrengen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER