Eén van de grootste uitdagingen van werkgevers op dit moment is het oplossen van het tekort aan personeel. Deborah Hempenius, Content Marketeer bij RecruitNow (voorheen Minescape), geeft in deze nieuwe aflevering van Tech Topics tips hoe je het tekort aan personeel oplost.

Verleiden

“Het probleem met de huidige vacatureteksten is dat ze nog te vaak worden geschreven vanuit de werkgever: ‘we zoeken dit…, we eisen dat…’. Niet vanuit de doelgroep. De meeste kandidaten zijn helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan, dus je zal ze moeten verleiden”, vertelt Hempenius.

Aansluiten

“Je kan vacatureteksten beter laten aansluiten door ze te schrijven op de doelgroep”, gaat ze verder. “Focus op wat belangrijk is voor de doelgroep, waar behoefte aan is en wat de doelgroep leuk vindt aan de functie. Je zal de doelgroep dus echt enthousiast moeten maken. Dat werkt een beetje als daten.” In de onderstaande video legt Hempenius uit wat ze hiermee bedoelt.

Tech Topics

Tech Topics is een rubriek binnen Recruitmenttech.nl waar experts in korte video’s meer vertellen over een bepaald onderwerp op het gebied van recruitment en technologie. In de vorige aflevering stond Martijn Adema namens RecruitNow stil bij het inzetten van video in recruitment.

Over RecruitNow

Begin juli werd bekend dat de naam Minescape werd vervangen door RecruitNow. RecruitNow, partner van Recruitment Tech, levert diensten op het gebied van Recruitment Marketing, Recruitment Sites, Recruitment Insights en Recruitment Optimalisatie. Hun expertise is online wervingscampagnes opzetten. Het brede aanbod omvangt het ontwikkelen van een ‘werken bij site’ tot het optimaliseren van de marketingcampagnes.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER