Google, Youtube, Android, allemaal zaken waar Google achter zit. Nu is er ook Google for Jobs in Amerika en dit komt binnenkort ook naar Europa toe. Recruitment Tech TV sprak met Richard Jonkhof van Endouble over de toekomst van vacatures zoeken en de rol van Google for Jobs hierin.

Google for Jobs

Endouble levert recruitment websites op, die volledig doormeetbaar zijn en waarbij het volledige recruitmentproces inzichtelijk is. Daarnaast zijn zij . Elk jaar woont Richard een summit van Google bij in San Francisco, waar over de laatste online ontwikkelingen en trends wordt gesproken. Vanuit zijn expertise voor recruitment, heeft hij ook rondvraag gedaan over Google for Jobs. Google for Jobs is nu alleen nog in Amerika beschikbaar, maar komt ook naar Europa toe. En dat gaan jobboards maar ook werving- & selectiebureaus merken in hun vindbaarheid, stelt Richard.

Toekomst van vacatures zoeken

Google werkt momenteel samen met een aantal grote jobboards, zoals Careerbuilder en LinkedIn. Langzaam aan worden niet alleen deze jobboards geïndexeerd, maar ook recruitmentsites van directe werkgevers. Het is dus belangrijk voor werkgevers dat hun website goed gecodeerd en daardoor goed indexeerbaar is, omdat een vacature slechts eenmaal wordt getoond. Google heeft daarbij wel de voorkeur voor de directe werkgever boven dezelfde vacaturetekst op een jobboard of site van W&s-bureau. Google heeft nu nog geen verdienmodel, maar de kabs is groot dat je straks als werkgever moet betalen om bovenaan de zoekresultaten zichtbaar te zijn. Op dit moment wordt Google for Jobs nog volop getest, voordat dit verder wordt uitgerold.

Bekijk de video

Bekijk de video waarin Richard Jonkhof met een voorbeeld laat zien hoe Google for Jobs werkt en wat dit voor mogelijke gevolgen heeft voor de toekomst van werkzoekenden en jobboards. Ook geeft hij tips aan werkgevers en bureau’s hoe ze hierop kunnen anticiperen.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER