Onze dienstverlening bestaat uit het eenvoudig digitaal checken en keurmerken van CV’s waarbij de sollicitant in regie is over zijn/haar eigen gegevens. Lees over de recruitment tooling van CVmonitor die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van CVmonitor

Omschrijving van de tooling

CVmonitor is een jong bedrijf dat streeft naar een rechtvaardige sollicitatieprocedure voor zowel sollicitant als werkgever. Uit onderzoek blijkt dat veel sollicitanten frauderen bij het opstellen van een CV. Opleidingen worden verzonnen en diploma’s worden gekocht. Dat is onacceptabel. Op deze manier komen eerlijke en betrouwbare sollicitanten niet aan het werk en lopen de kosten voor werkgevers torenhoog op. Daarnaast kan het aannemen van onvoldoende gekwalificeerd personeel leiden tot grote veiligheids-, en/of imago-risico’s.

Een voorbeeld:
Als je geïnteresseerd bent in een kandidaat voor een functie binnen jouw bedrijf vraag je hem/haar om bijvoorbeeld diploma’s en cijferlijsten mee te nemen of te uploaden.
Dit is tijdrovend en arbeidsintensief, zowel voor jou als voor de sollicitant en je hebt geen zekerheid over de betrouwbaarheid van de documenten. Het is tegenwoordig moeilijk te achterhalen of deze echt zijn of bijvoorbeeld zijn gedownload of gekocht.
CVmonitor heeft een methode ontwikkeld om dit proces digitaal, sneller en veel goedkoper te doen waarbij jezekerheid krijgt over de betrouwbaarheid van de kandidaten op een aantal aspecten.

Om dit te realiseren heeft onze CEO, oud minister Rita Verdonk, in de afgelopen jaren de samenwerking gezocht met verschillende overheden. Zij hebben immers veel persoonlijke informatie van burgers opgeslagen in hun databases. In samenwerking met onder andere DUO is door CVmonitor een digitale kluis ontwikkeld waar de burger zijn/haar, door de Overheid gevalideerde gegevens kan opslaan en hergebruiken voor bijvoorbeeld sollicitatiedoeleinden. Andere overheidsinstanties o.a. de RDW, dienst Justis, het BZK en het UWV. Deze manier van werken voldoet aan alle voorwaarden gesteld in de wet-, en regelgeving omtrent Privacy en loopt vooruit op de in 2017 in te voeren Europese Privacy Richtlijn.

CVmonitor heeft 1 juni haar dienst aangepast en sinds dien is het mogelijk om de checks die wij bieden modulair af te nemen.

Wat levert gebruik van de tooling op?

De voordelen van CVmonitor voor de werkgever:

  • Volledig digitaal, dan wel via het CVmonitor platform of geïntegreerd in de ATS software.
  • Een tijdschijf onderzoek bij het ministerie van Defensie heeft uitgewezen dat wij daar tot wel 30% tijd besparen voor de recruiters.
  • De kosten voor het gebruik van CVmonitor een fractie van traditionele screeningsbureau’s.
  • Snel, binnen 5 minuten kunnen de checks zijn uitgevoerd.
  • Gegarandeerd betrouwbare sollicitanten.

De voordelen van CVmonitor voor de sollicitant:

  • Volledig digitaal thuis vanachter de computer/tablet/telefoon eenvoudig de gevalideerde data doorsturen naar potentiële werkgevers.
  • Geen kosten voor de sollicitant
  • Nooit meer op pad met een diploma of zoeken waar het diploma is.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Na jaren gesprekken te hebben gevoerd met de overheid is het ons gelukt om de eerder genoemde koppelingen te realiseren. Deze innovatieve, tijdsbesparende, snelle, digitale en gemakkelijke methode om sollicitanten te checken (screenen) is niet alleen vernieuwend maar stelt ook de traditionele manier van screenen in twijfel. Niet voor niets worden wij bij o.a. de overheid uitgenodigd om mee te praten over de Overheidsbrede Verkenning op Persoonlijk Data Management.

Ook kans maken op een Recruitment Tech Award 2016?

Maak ook kans op een Recruitment Tech Award en stuur uiterlijk 19 september 2016 17.00 uur jouw case of tooling in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Inzenden Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER