Doelgroep gericht werven was nog nooit zo makkelijk. Je uploadt je wervingstekst en in enkele seconden zie je wat goed is en wat beter kan. Lees over de recruitment tooling van Intelligence Group die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2016.

Recruitment tooling van Intelligence Group

Omschrijving van de tooling

Iedereen weet dat goede vacatureteksten leidt tot betere sollicitaties en tot een hoger invulpercentage. Daarom staat elk jaar opnieuw ‘het verbeteren van vacatureteksten’ bovenaan het prioriteitenlijstje van HR en Recruitment managers. Door gebrek aan tijd, creativiteit en prioriteit wordt dit elk jaar weer doorgeschoven naar het daaropvolgende jaar. Een goed geschreven tekst bestaat uit twee componenten en dat is enerzijds creatief en origineel en anderzijds passend en aantrekkelijk voor de doelgroep. Dat tweede gedeelte hebben wij opgelost met de VacatureVerbeteraar. Het werkt heel eenvoudig. Je upload je vacaturetekst en je krijgt binnen enkele tellen te zien of de tekst overeenkomt met de wensen en behoeften (beweegmotieven, pullfactoren en arbeidsvoorwaarden) van de beoogde doelgroep. Middels de taaltechnologie van Jobdigger, duizenden uren van beslisregels maken en synoniemen zoeken en de data uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO), zijn we erin geslaagd om een tool te ontwikkelen die wervers in staat stelt om simpel, snel en geïnspireerd hun teksten te verbeteren en doelgroep gericht te schrijven. De tool is eenvoudig via een website te gebruiken en wordt voor het einde van het jaar geïntegreerd in onder andere Carerix, Otys en Blue Carpet. Daarmee worden alle ‘drempels’ weggenomen op gebied van creativiteit (er worden veel suggesties voor betere teksten gedaan), tijd (enkele seconden tot geïntegreerd in het bestaande systeem) en prioriteit (je krijgt meteen een score over de kwaliteit van de tekst).
Met de VacatureVerbeteraar is het zeer eenvoudig om de vacatureteksten doelgroep gericht te schrijven, wordt je geïnspireerd en vergeet je niet eenvoudig wat voor je doelgroep belangrijk is

Wat levert gebruik van de tooling op?

  • betere match
  • meer herkenning bij de kandidaat
  • optimalisatie van het recruitmentproces
  • betere kandidaten
  • hogere conversie
  • hogere invulratio en derhalve lagere kosten
  • meer tevreden recuiters, hiring managers
  • complimenten van kandidaten
  • versterking employer brand
  • interne complimenten

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Simpel, makkelijk te gebruiken, voor iedereen handig en het lost een probleem op wat al jaren heel hoog op de HR en Recruitmentagenda staat.

Ook kans maken op een Recruitment Tech Award 2016?

Maak ook kans op een Recruitment Tech Award en stuur uiterlijk 19 september 2016 17.00 uur jouw case of tooling in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Inzenden Recruitment Tech Awards.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER