CAK en Connexys winnaars Recruitment Tech Awards 2015

Gistermiddag zijn voor het eerst de Recruitment Tech Awards 2015 uitgereikt. In de categorie ‘best case’ won CAK en in de categorie ‘best tooling’ ging Connexys er met de hoofdprijs vandoor. De Recruitment Tech Awards werden uitgereikt tijdens het uitverkochte Recruitment Tech Event in de DeFabrique in Utrecht.

‘Best case’ naar het CAK

Matthijs van der Linden van het CAK met links Juryvoorzitter Marieke van Heek en rechts Mariska Smits van Award partner Compagnon
Matthijs van der Linden van het CAK met links Juryvoorzitter Marieke van Heek en rechts Mariska Smits van Award partner Compagnon

Het CAK heeft een online assessmenttool gericht op contact center agents geïntegreerd in het recruitmentsysteem en de recruitmentsite. Daarbij is een koppeling gemaakt met hun werkenbij-site en ATS, zodat ze zonder extra CMS van Harver kunnen werken. De drempel van een test van anderhalf uur is voldoende om goed gemotiveerde kandidaten binnen te krijgen. De tool stelt controlevragen waardoor minder kandidaten op randvoorwaarden uitvallen. En de testresultaten geven een goed beeld van de kandidaat en de kans op een goede match. Dit allemaal als basis voor een goed eindgesprek.

Volgens de vakjury: ‘De vakjury was unaniem over de concreetheid van de resultaten in de CAK-case. Ook de combinatie van selectie met employer branding en candidate experience wordt gewaardeerd. Het feit dat een deel van de acteurs hetzelfde is als bij concurrenten wordt als een verbeterpunt gezien.’

Naast het CAK waren ABN AMRO en Alliander genomineerd in de categorie ‘Beste case’. Bekijk de cases van de genomineerden.

‘Beste tooling’ naar Connexys

Juryvoorzitter Marieke van Heek en winnaar Jan van Goch van Connexys
Juryvoorzitter Marieke van Heek en winnaar Jan van Goch van Connexys

Maak eenvoudig verschillende talentpools aan en bepaal wat de contactfrequentie wordt met de verschillende personen in de talentpool. De recruiter heeft hiermee de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe intensief het contact is met welke groep. De talentpool kan vervolgens gekoppeld worden aan online marketing oplossingen. De Talent Activity Manager wordt gezien als de stap naar online marketing voor recruitment. Veel recruiters weten dat het vak verschuift naar online marketing, maar hebben geen idee wat dit gaat betekenen voor de invulling van hun job. Hiermee zetten zij de trend naar dit nieuwe vakgebied.

Volgens de vakjury: ‘Er wordt veel gesproken over talentpools, maar weinig organisaties doen er iets mee. De functionaliteit van Connexys maakt het bouwen en onderhouden van een talentool binnen haar recruitmentsysteem eenvoudig.’

Naast Connexys waren Cloudwatch en Recrout genomineerd in de categorie ‘Best tooling’. Bekijk de cases van de genomineerden.

Vakjury

De vakjury kwam 8 oktober jl. bijeen om 17 inzendingen te boordelen en te komen tot 6 nominaties. De vakjury in 2015 bestond uit Marieke van Heek, Frank Roders, Lianne Toebes, Tom van der Valk en Ron Jansen. Bekijk in onderstaande video een impressie van het jury diner van de vakjury.

De Recruitment Tech Awards worden mogelijk gemaakt door: Compagnon.

Fotografie: Annemarie Bouwman/LTP Fotografie

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER