In de Recruitment Tech Monthly van 29 juni was Gerard Mulder, CEO en oprichter van Textkernel te gast in de Recruitment Tech-studio. Daarnaast namen we je mee in het laatste nieuws in recruitmenttechnologie en gaf Martijn Hemminga het startschot voor het inzenden van de Recruitment Tech Awards. Kijk de video terug of beluister de podcast-versie.

Mensen en banen beter met elkaar matchen

Textkernel CEO Gerard Mulder

Textkernel, een wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en semantische technologie voor het begrijpen, verbinden en analyseren van gegevens over werving, is hot in recruitment tech-land. “Wij leveren slimme, op AI-gebaseerde technologie die je kunt integreren in bestaande systemen zodat alles beter werkt”, zegt Gerard Mulder, oprichter en CEO van Textkernel. “Dat allemaal om mensen en banen beter met elkaar te kunnen matchen. Daarnaast leveren we arbeidsmarktinformatie of helpen we klanten om hun informatie te bewerken zodat het een meerwaarde oplevert.”

‘Ik zie Akyla als een best-of-breed oplossing’

Recent nam de Amsterdamse organisatie uitzend-app en portal specialist Akyla over. “Textkernel praat typisch met front-office systemen, en via die systemen wordt er dan connectie gezocht met de kandidaat of de werkgever, of worden”, aldus Mulder. “Akyla zit eigenlijk tussen de front- en backoffice in, en praat direct met de kandidaat en de werkgever.”

“Wat wij zien is dat in die front-office veel informatie mist die heel nuttig is om goed te matchen of KPI’s te verbeteren. Die combinatie sprak ons aan.”

Kortom: voor Textkernelkwam het neer op méér data, maar ook het directe contact sprak de organisatie aan. “De feedback van de kandidaat is heel interessant voor ons, om zo de producten te verbeteren. Ik zie Akyla echt als een best-of-breed-oplossing. Wat wij zien is dat in die front-office veel informatie mist die heel nuttig is om goed te matchen of KPI’s te verbeteren. Die combinatie sprak ons aan.”

Wint jouw organisatie de Recruitment Tech Awards?

Donderdag 3 november 2022 worden voor de achtste keer de Recruitment Tech Awards uitgereikt tijdens de eerste editie van Recruitment Tech Case_Day. Wie volgen YoungCapital en BrainsFirst, de winnaars van 2021, op? Het is vanaf nú mogelijk voor gebruikers van tooling om hun case in te zenden en voor leveranciers hun innovatieve oplossing voor de prestigieuze awards.

Monthly ook als podcast

De Recruitment Tech Monthly kun je ook als podcast terugluisteren op onze eigen site en via bekende podcast apps als Apple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Spotify.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER