Uitzendsoftware Akyla overgenomen door Textkernel

Het Amsterdamse Textkernel, dat onlangs al het Amerikaanse Sovren overnam, heeft weer toegeslagen met de overname van uitzend-app en portal specialist Akyla overgenomen. Achter de overname zit strategische software-investeerder Main Capital Partners die in oktober 2020 is ingestapt.

Best of breed software

Net zoals Textkernel wordt Akyla beschouwd als een best of breed software leverancier. Akyla is een aanbieder van flexibele mid-office oplossingen waarmee automatische werving, selectie en efficiënt beheer van flexwerkers ondersteund wordt. Het bedrijf biedt twee innovatieve oplossingen (e-UUR en Xplican) die klanten ondersteunen met de administratieve processen die horen bij het beheer van flexwerkers, waaronder onboarding, urenregistratie, tijd interpretatie, digitaal ondertekenen en leveranciersbeheer.

Sterke productcombinatie

De organisaties zien kansen voor een sterke en unieke gecombineerde product propositie, die de combinatie een sterke positie op de markt zal geven. Vooral door toegang tot meer bruikbare gegevens zal de combinatie de effectiviteit van zoek & match-algoritmen van Textkernel verbeteren en uitzendorganisaties in staat stellen om kandidaten en vacatures op het juiste moment automatisch en effectiever te matchen. Kandidaten profiteren van een meer op maat gemaakt en geschikter aanbod van potentiële functies vlak voor of op het moment, dat ze beschikbaar komen. Dit moet leiden tot hogere herplaatsings- en plaatsingspercentages in het algemeen voor uitzendbureaus, hogere productiviteit van intercedenten en een hogere tevredenheid van flexwerkers, terwijl de sourcing kosten en -inspanningen van uitzendbureaus worden verlaagd.

2.500 klanten

Samen bedienen Akyla en Textkernel een gecombineerd klantenbestand van meer dan 2.500 organisaties, waaronder uitzendorganisaties, payrollers, corporates, vacaturesites, Recruitment, Uitzend en HR-oplossingen aanbieders en andere deelnemers op de bredere HR-markt.

Match

Martin Schievink, CEO van Akyla is enthousiast over de samenwerking met het internationaal ervaren Textkernel-team en kijkt ernaar uit: “Textkernel is een uitstekende strategische match voor Akyla. We hebben dezelfde cultuur en ambities om uitzendorganisaties wereldwijd te helpen met ons aanbod.”

Versnellen groei

Gerard Mulder, CEO van Textkernel, verwacht een vruchtbare strategische samenwerking met sterk potentieel om samen met Akyla een aanbod met toegevoegde waarde aan uitzendorganisaties en softwarepartners op internationale markten aan te bieden: “Bij het verkennen van de mogelijkheid voor samenwerking was de respons van klanten en partners op onze ideeën heel positief. Die feedback, in combinatie met onze culturen en go-to-market-strategie die op elkaar lijken en de wens van Akyla om internationaal meer actief te worden, heeft onze overtuiging versterkt dat een samenwerking de groei van beide bedrijven aanzienlijk zal versnellen.”

Strategische combinatie

Main Capital heeft al lange tijd contact met het management van Akyla en voorziet een productieve, strategische combinatie die voor duurzaam concurrentievoordeel kan zorgen. Pieter van Bodegraven, partner bij Main en voorzitter van de raad van commissarissen van Textkernel zegt hierover: “We geloven sterk in het samenbrengen van gedreven en gepassioneerde ondernemers om innovatie in het voordeel van hun klanten te versnellen. In de afgelopen 20 jaar is dit een belangrijke drijfveer geweest voor het creëren van waarde bij de succesvolle organische en anorganische groeistrategieën die we samen met onze zakenpartners hebben uitgevoerd. Met Akyla en Textkernel combineren we twee organisaties die beiden bekend staan om hun vaardigheden en expertise binnen de betreffende aangrenzende domeinen van het HR-ecosysteem.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER