In de Recruitment Tech Monthly op woensdagmiddag 6 april nam host Martijn Hemminga samen met Sander Poos (Voice Your Future) het nieuws van de maand maart door. Met nieuws over de bekendmaking van de Recruitment Tech 35 (RT35), de winnaar van de Startup Pitch en de overname van het Schotse Candidate.ID. Bekijk de replay of beluister de podcast.

ForceFlow opnieuw #1 van de Recruitment Tech 35

Recruitmentsystemen zijn er inmiddels in overvloed, maar welk systeem wordt nu het best beoordeeld? Via de diverse kanalen van Recruitment Tech hebben we data verzameld over de verschillende leveranciers ten behoeve van de Recruitment Tech 35 (RT35). Voor het tweede jaar op rij kwam ForceFlow als winnaar uit de bus. Getnoticed, vorig jaar nog vierde op de lijst, eindigde als runner-up. Byner kwam nieuw binnen op plek drie, terwijl MrWork (4) en Recruition (5) de rest van de top vijf vormden. De hele RT35 vind je in dit artikel.

Litto winnaar Startup Pitch 2022

Naast de RT35 lag de focus ook op de Startup Pitch, een prijs voor Europese startups op het gebied van recruitment- en/of talenttechnologie. Het Belgische data augmentation platform Litto werd uitgeroepen tot winnaar van de 2022-versie en wint daarmee een plek op het programma tijdens Demo_Day 2022. “Wij hebben een nieuwe manier van data verzamelen”, vertelt Arne Van Damme live in de uitzending. “Zodat alles op een juiste, structurele manier in één database terug te vinden is en recruiters zich kunnen focussen op het menselijke aspect.” 

Candidate.ID overgenomen door iCIMS

De maand april waren relatief minder overnames te vermelden, maar ééntje sprong erboven uit: Candidate.ID, een oude bekende voor Recruitment Tech-lezers, is recent overgenomen door iCIMS. Adam Gordon, CEO van de Schotse softwareleverancier, maakte kort een video om de overname toe te lichten. “Wij hadden bredere vleugels nodig om dat aan te kunnen bieden. We zagen een hele goede match in iCIMS. We zullen CandidateID voorlopig blijven verkopen als apart marketing automation-product.”

Voice Your Future: breder dan recruitment

In de Monthly voor de maand april was de gast Sander Poos, co-founder van Voice Your Future, de eerste internationale aanbieder van een unieke, objectieve stemanalyse. “We zijn eigenlijk gaan werken vanuit de vertaling van een aantal wetenschappers die al langer bezig waren met stemanalyses”, zegt hij. “Maar wil wilden dat doorvertalen naar HR. Het mooie van ons systeem is dat je écht non-bias kunt leveren.”

“Het gaat ons erom dat je kunt laten zien waar de kracht ligt van iemand.”

Het is echter geen selectietool, voegt Poos toe. “Het gaat ons erom dat je kunt laten zien waar de kracht ligt van iemand. Het is een zuivere, objectieve meetmogelijkheid dat als startpunt kan zijn van een persoonlijke leerweg. Dat is niet alleen toepasbaar voor recruitment, maar ook voor bijvoorbeeld loopbaanadvisering en teamontwikkeling. Op die manier kun je de keuze voor zowel organisaties als de kandidaten verrijken.”

Monthly ook als podcast

De Recruitment Tech Monthly kun je ook als podcast terugluisteren op onze eigen site en via bekende podcast apps als Apple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Spotify.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER