Adelbert Smal en Jan Govaerts (Virtual Sales Recruiter): 'VSR is samenkomst van artificial- en emotional intelligence'

Eén van de leveranciers die 9 juni aanwezig is tijdens Recruitment Tech Demo_Day is Virtual Sales Recruiter. Tijdens deze zesde editie zijn zij aanwezig op de expovloer van Demo_Day. Adelbert Smal en Jan Govaerts van Virtual Sales Recruiter geven in dit interview een voorproefje wat je bij hun demo spot kunt verwachten en wie Virtual Sales Recruiter is.

Tijd besparen en omzet generen

Recruiters moeten zich in 2022 richten op het besparen van tijd en het generen van omzet. Smal: “Dit kunnen zij doen door: Datagedreven werken, de inzet van data beidt recruiters meer inzicht in de markt waarin zij opereren en helpt hen bij het efficiënter uitvoeren van hun werk. Daarnaast is effectieve sourcing op basis van beter inzicht in de markt van belang. Door arbeidsmarktdata in te zetten vinden recruiters sneller geschikte kandidaten en opdrachtgevers. Een derde punt van aandacht is betere en snellere matching. Dankzij de inzet van matching tools en data zoals de Virtual Sales Recruiter (VSR) kunnen recruiters meer aandacht aan de juiste kandidaten en leads besteden en zich focussen op het menselijke aspect van recruitment. En veel werk aan de VSR overlaten.”

Sneller en efficiënter matchen

“Met de Virtual Sales Recruiter kunnen recruiters tijd besparen en hun omzet verhogen” Stelt Govaerts “Ze maken sneller en efficiënter een match tussen organisatie en kandidaat. Doordat de Virtual Sales Recruiter complexe handmatige processen met slimme technologie vervangt, houden recruiters meer tijd over voor de kandidaat en kunnen zij hun aandacht besteden aan de persoon achter het CV. De Virtual Sales Recruiter is gebruiksvriendelijk en adviseert én ondersteunt bij het gehele recruitment- en leadgeneratieproces. Dankzij de hoge precisie en data- en matchkwaliteit wordt de recruiter echt ontlast en zien ze extra kansen. De Virtual Sales Recruiter is daarmee een mooie samenkomst van artificial- en emotional intelligence.”

Van het generen van inzichten tot en met sourcing

Smal: “De Virtual Sales Recruiter kan de recruiter van dienst zijn tijdens verschillende fasen van het recruitment- en salesproces: van het genereren van strategische inzichten ten behoeve van leadgeneratie tot en met sourcing van de juiste doelgroepen en matching. Dankzij de toegang tot de arbeidsmarktdata van Jobdigger en matchingmogelijkheden van theMatchBox, kan het gehele proces efficiënter ingericht worden binnen elk ATS. De Virtual Sales Recruiter verschaft diep inzicht in zowel de markt waarin de recruiter zich begeeft, de (potentiële) klant als informatie over verschillende doelgroepen. Zo blijf je als recruiter altijd op de hoogte van nieuwe kansen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, op zowel recruitment- als salesniveau.”

Sneller en efficiënter werken

Govaerts: “Tijdens Demo_Day laten we in een hands-on demo zien hoe de Virtual Sales Recruiter medewerkers of consulenten kan helpen bij hun kerntaken, zodat zij sneller en efficiënter kunnen werken. We laten daarnaast zien hoe zij met de verschillende functionaliteiten van de Virtual Sales Recruiter inzicht krijgen in kansen en mogelijkheden die voorheen ondenkbaar waren. Hiervoor doet de VSR voor jou als recruiter het (voor)werk, zodat jij de tijd en aandacht kunt besteden aan de kandidaat. Na onze demo weet je onder andere hoe je met data de arbeidsmarkt kunt ontdekken en hoe je optimaal kunt sourcen en matchen als recruiter. We laten zien hoe je tot 14 % tijd bespaart en automatisch nieuwe regio’s, focusprofielen en bedrijven kunt ontdekken.”

Meld je gratis aan voor Demo_Day

Recruitment Tech Demo_Day is hét event om je concreet te oriënteren op de technologie om jouw recruitment te boosten. Aan de hand van demo’s en demo talks kun je je  oriënteren én tooling uitproberen. En dat allemaal gratis als je recruiter bent die werkzaam is bij werkgever of intermediair (w&s/interim/detachering). Meld je uiterlijk 25 mei a.s. aan. Hoe eerder je je aanmeld, hoe meer extra’s je gratis ontvaangt zoals parkeerkaart en goodie bag.

Meld je gratis aan voor Demo_Day op 9 juni in Utrecht

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER