Friday Fact: Referral recruitment levert nieuwe werknemer op in gemiddeld slechts 29 dagen

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: referral recruitment levert nieuwe werknemer op in gemiddeld slechts 29 dagen.

Sneller en goedkoper

Volgens JobVite is de tijd die nodig is om een werknemer aan te nemen gemiddeld slechts 29 dagen, korter dan wanneer je een vacaturebank gebruikt voor het werven van toptalent. Met de laatste, zal je meestal binnen 39 tot 55 dagen een werknemer aannemen. Daarnaast is het gebruik van referral recruitment ook nog eens goedkoper dan traditionele wervingsmethoden; je betaalt doorgaans minder dan $1.000 per hire, zo rekende JobVite uit. Traditionele wervingsmethoden kunnen hoge kosten met zich meebrengen – tussen $4.285 en meer dan $18.000 per hire.

Tools voor referral recruitment

Nederland en België kennen interessante partijen die helpen met referral recruitment. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met referral recruitment, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER