Friday Fact: Slechts 43 procent werkgevers gebruikt video op de recruitmentsite

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Slechts 43 procent werkgevers gebruikt video op de recruitmentsite.

Weinig hulp voor sollicitanten op recruitmentsites

Maar weinig recruitmentsites bevatten informatie die de sollicitant helpt tijdens het solliciteren. Er is genoeg te vinden over de organisatie in vacatureteksten, of de vereisten om er te mogen werken. Maar tips voor het sollicitatieproces? Of een video waarin medewerkers van de organisatie meer vertellen over de functie? Nog niet de helft van de recruitmentsites beschikt erover, aldus onderzoek van Eploy. En dat terwijl je met zulke informatie wel veel verschil kunt maken, laat hetzelfde onderzoek zien. Werkenbij-sites die bijvoorbeeld informatie bevatten over hoe het proces eruitziet, die interviewtips geven, en die een FAQ op de site laten zien, scoren niet alleen méér kandidaten, die kandidaten zijn gemiddeld ook nog eens van een hoger niveau, aldus de ruim achthonderd recruiters die voor het onderzoek zijn ondervraagd. Hieronder een overzicht wat er op een recruitmentsite te vinden is:

Bron: Eploy

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 18 november 2021. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER