Virtual Sales Recruiter = Automated Matching & Lead Generation (Virtual Sales Recruiter)

Met de Virtual Sales Recruiter combineer je de beste matching én lead generation in één oplossing voor meer omzet en tijdswinst. Lees alles over de recruitment tool van Virtual Sales Recruiter die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Virtual Sales Recruiter

Omschrijving van de tooling

De Virtual Sales Recruiter is dé oplossing voor elke HR professional om tijd te besparen én extra omzet te genereren met geautomatiseerde matching en leadgeneratie. De Virtual Sales Recruiter is een unieke samenwerking tussen Jobdigger en theMatchBox. Via intuïtieve tool kan de recruiter (1) met één klik matchende kandidaten terugvinden voor een bepaalde vacature (2) matchende vacatures toont voor een kandidaat in het ATS (3) en als je geen eigen opdrachten hebt, de kandidaat matchen met alle externe vacatures in Nederland op basis van de arbeidsmarktdata van Jobdigger en achterliggend het doelgroepen dashboard van Intelligence Group. Voor salespersonen zorgt de Virtual Sales Recruiter ervoor dat ze zich kunnen focussen op de prospects met vacatures waar je kandidaten voor hebt in je ATS. Kortom de Virtual Sales Recruiter versnelt zowel je operationele taken én je lead generation. Hierdoor bespaar je tijd én realiseer je meer omzet als staffing agency. Kostbare tijd zodat de recruiter zich kan focussen op het menselijke aspect van werving en selectie ofwel de persoon achter het cv. De salespersoon kan dan weer zijn vaardigheden inzetten om klanten te overtuigen.

Referenties die vandaag al de VSR of onderdelen ervan gebruiken zijn ondermeer house of HR (FYGI, Covebo, Continu, Accent), Jellow, Talentus, Let’s Work, Impact, Jobat en anderen.

Welk probleem lost de tool op?

De essentie van de staffing industry is conversie ofwel het verbinden van werkkrachten met vacatures. Hierbij is de Virtual Sales Recruiter een echte accelerator. Dankzij de VSR zal een recruiter 30% meer uit zijn databases halen dankzij de perfect matching technologie van theMatchBox. 30% meer kansen om de perfecte kandidaat te kunnen voorstellen aan een klant. Tegelijk moet een recruiter geen enkel cv lezen om deze kandidaten te shortlisten, dit doet de VSR. Zo bespaart de recruiter kostbare tijd (14%) en kan het staffing agency méér omzet creëren met hetzelfde aantal recruiters. Bovenop deze operational excellence, automatiseert de VSR ook de lead generation van staffing agencies door het matchen van je kandidaten met alle gepubliceerde vacatures in Nederland. Zo ontsnapt er geen enkele opportuniteit nog, kan je nieuwe klanten overtuigen en vergroot je opnieuw je omzet. Strategisch vergroot de doelgroepen dashboard in de VSR je strategisch inzicht waardoor je nog succesvoller bent.

Hoe werkt de tool?

De tool ondersteunt vele workflows waarbij de volgende belangrijksten zijn. Een recruiter krijgt een opdracht binnen van een klant om kandidaten te zoeken. Dankzij de Virtual Sales Recruiter zal hij met één klik de matchende kandidaten binnen het ATS opgelijst krijgen volgens relevantie. Zo kan hij onmiddellijk contact nemen en kandidaten voorstellen. Een tweede flow is als er zich een kandidaat aanmeld bij hem. Hiervoor kan hij directe matchende vacatures opsnorren mbv de VSR. Als de kandidaat niet kan geplaatst worden bij de klanten van de recruiter, kan hij de kandidaat ook steeds matchen met alle extern gepubliceerde vacatures in Nederland. Zo ontdekt de recruiter automatisch nieuwe opportuniteiten en nieuwe klanten. Dankzij doorgedreven UX testing is het een aangename ervaring dixit onze klanten.

Wat levert gebruik van de tooling op?

De Virtual Sales Recruiter levert drie grote winsten op: tijdswinst op voor de recruiter die kan vertrouwen op de onderliggende matching technologie van theMatchBox om alle potentiële matches uit je ATS (Bullhorn/Carerix) te halen. Daar bovenop zorgt de achterliggende marktdata van Jobdigger ervoor dat business developers goede kandidaten kunnen matchen met gepubliceerde vacatures. Dankzij de marktdata van Jobdigger en Intelligence Group krijgen staffing professionals een diep inzicht in de vraag op de arbeidsmarkt en kunnen ze strategische beslissingen nemen.

De kandidaat zal ook profiteren van de Virtual Sales Recruiter door dat ze alleen nog benaderd worden voor perfect matchende vacatures en niet langer van die idiote job alert die nergens op slaan.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

De Virtual Sales Recruiter is geen nice to have, maar het kloppende hart van elk HR bedrijf dat zorgt voor operational excellence en omzet verhoging zonder extra recruiters te moeten aanwerven. Daarnaast is de VSR een voorbeeld van hoe een Belgisch én Nederlands HRtech bedrijf, specialisten elk in hun domein samen zeer succesvol kunnen zijn door nauw samen te werken en de Europese markt te zal veroveren.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER