Friday Fact: 45% van de werkgevers verwacht meer personeel aan te nemen zonder kandidaat fysiek te ontmoeten

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: 45% van de werkgevers verwacht dat zij meer personeel gaan aannemen zonder de kandidaat ooit fysiek te hebben ontmoet.

Virtuele sollicitatiegesprekken

Uit onderzoek van Indeed, onder 500 werkgevers en 500 werknemers en werkzoekenden in Nederland, blijkt dat er veel misgaat bij de candidate experience: bijna 2 op de 3 werkzoekenden geeft hierin aan ooit opgegeven te hebben in een sollicitatieprocedure omdat het te lang duurde voordat zij iets hoorden van de werkgever. Mocht het wel spoedig tot een sollicitatiegesprek komen, dan is de kans overigens groot dat dit virtueel plaatsvindt. Momenteel verwacht 45 procent van de werkgevers dat zij meer personeel gaan aannemen, zonder ze ooit fysiek te hebben ontmoet. “Tijdens de pandemie hebben veel werkgevers kennis gemaakt met het virtuele sollicitatiegesprek. Naar verwachting neemt dit percentage in de toekomst alleen maar toe”, vertelt Arjan Vissers van Indeed aan Werf&.

Over Indeed

Indeed is de nummer 1-vacaturesite ter wereld en in Nederland, en helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen en in 28 talen bij het vinden van miljoenen vacatures via de (mobiele) website of de Indeed-app. Maandelijks bezoeken meer dan 250 miljoen mensen Indeed voor het zoeken naar vacatures, het plaatsen van hun cv en het onderzoeken van bedrijven.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 18 november 2021. 


    Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER