Filip de Geijter, Actonomy

Hoe meet data kwaliteit en hoe verhoog je met AI de kwaliteit van je recruitment? Filip De Geijter, CEO van Actonomy, gaat hier dieper op in in zijn breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet Actonomy precies?

“Actonomy is in de markt vooral bekend als leverancier van matching software, maar er is veel meer. De kern van de activiteit is inderdaad ‘semantische zoek en matching software’, ofwel software die toelaat om de beste matches te vinden tussen vacatures en kandidaten. Om dat echter te realiseren, zijn er heel wat meer modules die vervat zitten in het aanbod van Actonomy. Wij maken tekst extractie software, met andere woorden wij geven aan gebruikers een inzicht in wat er precies in hun profiel kan gevonden worden – wij noemen dat het DNA van de vacature of van de kandidaat. We laten toe om documenten automatisch te gaan classificeren en te voorzien van meta tags. Daarnaast verrijken we gegevens: bevatten je profielen te weinig informatie, dan kan Actonomy extra informatie toevoegen die wijselijk kan aangenomen worden voor een bepaald profiel. We leren uit jullie data en geven jullie een advies over de kwaliteit van jullie gegevens en sturen jullie bij waar nodig. Dit alles in een erg flexibele omgeving die je kan aanpassen aan je eigen noden! De vier kernwaarden van Actonomy zijn dan ook: flexibiliteit, transparantie, volledigheid en nauwkeurigheid. Betere resultaten, meer relevante resultaten in minder tijd, daarvoor moet je bij Actonomy zijn.”

Je gaat tijdens de demo talk op Demo_Day vertellen over digitale transformatie en data kwaliteit. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Iedereen heeft de mond vol van digitale transformatie en recruitment automatisering. Dat is ook belangrijk, maar als je systeem in de basis niet goed zit, dan zal automatisering averechts werken. Kandidaten zullen foute jobs krijgen, consulenten gaan meer tijd verliezen in plaats van minder… We gaan daarom inzoomen op de vraag hoe AI kan helpen om de kwaliteit van de profielen in kaart te brengen en hoe die verrijkt kunnen worden. We gaan daarvoor cases gebruiken rond skills based matching en hoe je optimaal een skills paspoort kan maken van een persoon. Een skills paspoort dat ook echt werkt!”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Het matching proces is een kernproces binnen recruitment. Automatisering is nodig en mogelijk, maar het moet op een kwalitatieve en volledige manier gebeuren. Daar gaan we dieper op in aan de hand van verschillende cases. Technologie, ja, maar vooral wat is de impact en hoe kan je concreet zien dat wat je wil bereiken ook echt kan werken en wat je nog moet doen om bij te sturen.”

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van data binnen recruitment?

“Iedereen heeft de mond vol van gebruik van data en dat is ook waardevol. We moeten echter opletten dat door gebruik van big data er geen veralgemening ontstaat. Als Actonomy geloven wij wel in de waarde en de eigenheid van het individu enerzijds maar anderzijds ook in het betrekken van data bij oriënteringsgesprekken. Data vervangt niet alles, maar kan wel bijdragen om betere matches te maken, betere teams samen te stellen en strategisch te denken over workforce management.”

Meld je gratis aan voor Demo_Day 2021

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER