Friday Fact: 27% recruiters is nog nooit van leverancier recruitmenttechnologie veranderd

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Friday Fact: 27% van de recruiters is nog nooit van hun leverancier van recruitmenttechnologie veranderd.

Leveranciers recruitment tech

Ruim een kwart van de organisaties is erg trouw aan hun huidige recruitmenttechnologie. Uit onderzoek van Bullhorn blijkt dat een groot gedeelte, liefst 27% van de recruiters die antwoord gaven, nog nooit is overgestapt van leverancier. Twintig procent van de respondenten geeft aan in 2020 overgestapt te zijn naar een andere tech leverancier. Een kwart deed dit twee tot vijf jaar geleden. Eén tot twee jaar geleden (19%), vijf tot tien jaar geleden (8%) en meer dan tien jaar geleden (2%) sloten de rij.

Te duur

Als redenen noteerde Bullhorn dat dit komt doordat zij tevreden zijn met de huidige softwareleverancier. In de grafiek hieronder is te zien dat liefst 38% aangeeft dat ze tevreden zijn met hun huidige technologie op de vraag wat ze tegenhoudt om over te stappen naar een andere aanbieder. Wanneer organisaties niet (geheel) tevreden zijn met de huidige aanbieder, zien we dat liefst 21% aangeeft dat het te duur is om van aanbieder te veranderen. Uit het onderzoek bleek tevens dat kleinere organisaties het vaker te storend vinden dan grotere organisaties. Binnen de ‘anders’ categorie werd voornamelijk tijd als boosdoener genoemd.

Bron: Recruitment Trends onderzoek van Bullhorn
Bron: Recruitment Trends onderzoek van Bullhorn

Bron: Bullhorn

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER