Friday Fact: 40% recruiters maakt nauwelijks gebruik van hun technologie

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: 40% van de recruiters maakt nauwelijks gebruik van hun beschikbare technologie.

Adoptie van technologie

De aanschaf van recruitmenttechnologie is een flinke investering, dus is het extra zonde als de adoptie van de tech moeizaam gaat. Uit onderzoek van Bullhorn blijkt dat dit vooral een interne oorzaak heeft (te weinig tijd en veel verloop), maar te weinig training en het moeilijk in gebruik van de technologie spelen ook een rol. Bijna een derde heeft een sterke adoptie van de technologie, maar het merendeel (40%) maakt nauwelijks gebruik van hun tech (beperkt tot geen toepassing), zo is te zien in deze grafiek.

Bron: Recruitment Trends onderzoek van Bullhorn

Obstakels bij het gebruik van recruitmenttechnologie

De participanten van het onderzoek geven verschillende redenen aan die in de weg staan bij het gebruik van de beschikbare technologie. Managers op ‘C’ level geven als grootste reden dat de tech te moeilijk is in gebruik (25%), recruiters, sourcers en sales zeggen juist niet genoeg tijd te hebben om het te gebruiken, deze reden werd door deze groep in 32% van de gevallen als reden gegeven.

Bron: Recruitment Trends onderzoek van Bullhorn

Bron: Bullhorn

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER