Friday Fact: 51% van de recruiters gebruikt software voor het plannen van sollicitatiegesprekken

In de nieuwe rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: Meer dan de helft van de recruiters gebruikt software om sollicitatiegesprekken te plannen.

Plannen

Nu er zoveel tijd verloren gaat met het maken en uitvoeren van planningen, wenden recruiters zich tot de technologie om de inefficiënties in hun interviewproces op te lossen. Dit blijkt uit The 2020 Yello Interview Scheduling Survey, waaraan tweehonderd professionals uit de recruitmentbranche hebben meegewerkt.

Groeiende trend

Software voor het plannen van sollicitatiegesprekken is een groeiende trend: 51% van de recruiters gebruikt nu software voor het plannen van sollicitatiegesprekken. Bijna 36% is er alleen al in het afgelopen jaar mee begonnen. Nog eens 26% van de recruitmentteams denkt eraan om ermee te beginnen. De resultaten zijn erg goed: liefst 59% van de recruiters die software gebruikt voor het plannen van sollicitatiegesprekken zegt tussen de twee en tien uur per week te hebben bespaard.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER