Help je medewerkers met deze 6 loopbaantools voor werkgevers

Hoe gaan we medewerkers nieuw perspectief bieden op de arbeidsmarkt als ze van werk naar werk moeten? Deze vraag wordt in deze coronatijd steeds belangrijker. Recruitment Tech zet zes loopbaantools voor werkgevers op een rij.

Jobport.nl

Jobport is een betaalde tool en geeft op een zeer gebruiksvriendelijke manier inzicht in alle vacatures van Nederland. Dat vergroot al kansen, maar de synoniemen tool voor de gezochte functie is daadwerkelijk een kansen multiplier. Daarmee reduceer je het missen van relevante vacatures tot het minimum en vind je drie keer zoveel vacatures als nu.

LDC Business

LDC is een softwarebedrijf dat innovatieve online loopbaaninstrumenten en tests ontwikkelt voor professionals op het vlak van HRM, re-integratie, loopbaan- en studiekeuze. En: de individuele uitslagen van deze testen direct koppelt aan de best passende beroepen en vacatures. Maurice Vermunt van LDC vertelt op 10 december tijdens het Werf& Seminar: Loopbaanprofessionals – Skilss for the future hoe kunstmatige intelligentie hun -en het algemene- loopbaanvak gaat ondersteunen.

Skills herontdekken

Met Talent Next van 8vance worden talenten uitgenodigd om skills te herontdekken en inspiratie op te doen voor een volgende stap in hun carrière met de hulp van coaching en data-gedreven inzichten.

Arbeidsmarktscan

Arbeidsmarktkansen.nl en Intelligence Group hebben een algoritme ontwikkeld om objectieve kansen van individuen op de arbeidsmarkt te berekenen. Hiermee bieden ze perspectief aan medewerkers, werkzoekenden en studenten. Ook kunnen flexwerkers dankzij met de Arbeidsmarktscan in aanmerking komen voor een hypotheek.

Stresspreventie

De werkenergieanalyse is een online tool voor loopbaan- en stresspreventiecoaches. Een tool waarmee je van je gratis intakegesprek een betaalde nulmeting maakt. De werkenergieanalyse is ontwikkeld in samenwerking met de Erasmus Universiteit en inmiddels succesvol in werking bij meer dan 120 coaches.

Loopbaanassessments

Krijgen je werknemers voldoende ruimte om zich ontplooien? Of te veranderen? Deze medewerkers kun je aan je binden door ze de gelegenheid te geven om zich continu te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Misschien wel op andere posities binnen je organisatie. Daarmee word je ook aantrekkelijker als werkgever. Onder meer IVY works biedt hier hulp voor.

Seminar: Loopbaanprofessionals – Skills for the future

Het Werf& Seminar: Loopbaanprofessionals – Skills for the future is een online event op donderdagmiddag 10 december 2020. Met sprekers zorgvuldig uitgekozen voor loopbaanprofessionals leren ze jou de skills for the future. Daarnaast hebben ze een gevarieerd programma. Meer informatie over het seminar vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

  1. We zijn uiteraard superblij met de vermelding van Jobport als loopbaantool. De beschrijving die gebruikt wordt richt zich sterk op het vinden van vacatures. Een belangrijk onderdeel van wat we doen maar wel pas in de laatste fase van de trajecten die we met Jobport digitaal ondersteunen (outplacement, re-integratie, ontwikkeladvies enz). We helpen kandidaten en coaches in de basis om snel inzicht te krijgen in zichzelf (ervaring, kwaliteiten, interesses en belastbaarheid) en leggen dat vast in een loopbaanprofiel/portfolio. Waar nodig ondersteunt door loopbaantesten. Dit vertalen we naar kansen op de arbeidsmarkt in de vorm van beroepen, functies, opleidingen en vacatures. Daarnaast maken we het mogelijk om de opgebouwde loopbaanprofielen te ontsluiten in een eigen (mobiliteits)netwerk van werkgevers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER