Validata’s vernieuwde software voor employment screening: Valluga

Pre-employment screening is bij steeds meer organisaties een standaard onderdeel van het recruitment- en onboardingproces. Ook in-employment screening wordt steeds vaker ingezet. Binnen sommige sectoren schrijft wet- en regelgeving dit voor, maar organisaties vinden het zelf ook belangrijk om de kwaliteit en integriteit van hun medewerkers te kunnen garanderen.

Validata is sinds 2009 marktleider op het gebied van employment screening. Ook zij zien een toenemende vraag naar hun service. Om hieraan te kunnen voldoen en het screeningsproces verder te versnellen en vergemakkelijken, lanceren zij dit najaar hun nieuwe applicatie: Valluga.

Sneller resultaat door outsourcen van employment screening

In het recruitment- en onboardingproces is pre-employment screening een belangrijk onderdeel dat de nodige tijd en energie vergt. Organisaties willen de zekerheid dat relevante persoonsgegevens correct worden gecheckt, dat er een overzichtelijk screeningsrapport klaarligt en dat kandidaten – na een positieve beoordeling – snel aan de slag kunnen. Daarom kiezen zij steeds vaker voor het outsourcen van hun employment screening.

Volgens Validata moeten organisaties zich volledig kunnen focussen op hun core business. Daarom wordt het complete screeningsproces uit handen genomen: vanaf de aanvraag tot het leveren van de resultaten. Validata speelt in op de behoefte vanuit de markt. Niet alleen blijven ze op de hoogte van sectorspecifieke wet- en regelgeving, hun klanten worden actief betrokken bij de ontwikkeling van Valluga.

Het nieuwe softwaresysteem biedt daarom meer mogelijkheden, overzicht en flexibiliteit. En door het mobile first ontwerp kunnen kandidaten via hun smartphone of tablet een screening doorlopen op een moment dat het hen uitkomt. Dit draagt niet alleen bij aan een positieve candidate experience maar ook aan een kortere doorlooptijd en sneller resultaat.

Totaaloplossing door samenwerking met professionele partners

Om klanten nog verder te ontzorgen, biedt Validata verschillende totaaloplossingen. De samenwerking met professionele partners zoals Appical, Visma|Raet en HireServe, zorgt ervoor dat Valluga snel en simpel kan worden geïntegreerd via een geavanceerde API (een koppeling). Organisaties kunnen kandidaten dan screenen vanuit hun eigen HR- of recruitmentsysteem, wat leidt tot een efficiënte ervaring voor alle betrokken partijen.

Daarnaast betekent de koppeling met Valluga dat kandidaten hun screening doorlopen binnen de veilige online omgeving van Validata. Organisaties kunnen ervoor kiezen om deze omgeving te laten ontwerpen in hun eigen huisstijl, waardoor kandidaten niet eens merken dat hun gegevens door een externe organisatie worden gevalideerd. Deze optie geeft een professionele uitstraling en een veilig en vertrouwd gevoel.

Over Validata

Validata is marktleider op het gebied van employment screening. Sinds 2009 helpt Validata  organisaties bij het maken van de juiste keuzes via online screenings oplossingen in verschillende sectoren. Validata’s innovatieve software zorgt voor een snelle en efficiënte screening en een optimale candidate experience. Validata neemt een complex en gevoelig proces uit handen en zorgt ervoor dat jij weet wie je aanneemt. Wil jij meer weten over employment screening of wat Validata voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op via de website

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER