Startup Neurolytics ontvangt 250 duizend euro groeigeld voor doorontwikkelen AI video oplossing

De Nederlandse startup Neurolytics heeft 250 duizend euro groeigeld ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Dit kunnen ze gebruiken voor het verder ontwikkelen van hun AI video oplossing voor HR en recruitment.

Kennis

Neurolytics heeft de zogeheten NWO Take Off Phase 2 loan toegekend gekregen. Dit is een financiering voor innovatieve startups die wetenschappelijke kennis naar de markt brengen. Dit is gebaseerd op onder meer goede kennisbasis, innovativiteit, uitstekende kwaliteit van het team en een solide projectplan.

Video’s analyseren

Co-Founder Belen Hein vertelde eerder aan Recruitment Tech: “Onze tool analyseert video’s van kandidaten om informatie te geven over soft skills. (…) Wij zien het als essentieel voor organisaties en kandidaten om de juiste match te vinden en daarvoor is objectieve informatie van hoge kwaliteit nodig om een positief verschil te maken. Ons doel is het gelukkig maken van mensen, door ze te matchen met organisaties en rollen waar ze zich thuis voelen en dagelijks optimaal presteren.”

Over Neurolytics

Neurolytics maakt gebruik van psychofysiologische biometrie om recruiters te helpen bij een betere pre-selectie van kandidaten op basis van soft skills. Met hun AI-oplossing helpen ze kandidaten te selecteren die passen bij een bedrijfscultuur. Hierdoor reduceren ze de tijd en kosten in het screening- en sollicitatieproces en verhogen ze de retentiegraad.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER