Zes vragen aan RecruitEverywhere:

RecruitEverywhere is één van de drie Startup Pitch-winnaars die een plek op Demo_Day 2020 heeft weten te bemachtigen. Eigenaar Geert-Jan Waasdorp stelt de organisatie voor aan de hand van een zestal vragen.

Wanneer zijn jullie opgericht?

“RecruitEverywhere.com is een spin-off van Intelligence Group. Een idee dat voortkwam uit onze internationale ambitie. Al in 2014 hebben we de eerste versie van deze tool laten bouwen. Maar die versie is nooit live gegaan. Begin 2019 hebben we het idee weer van de plank gehaald en zijn we het helemaal opnieuw gaan bouwen. En met de huidige versie als succes. Op dit moment zijn we met twee personen bij RecruitEverywhere en een tech team in Oekraïne. De coronacrisis heeft de nodige impact op de ambities, omdat de tool vooral ingaat op internationale mobiliteit. Tegelijkertijd is dit de ideale tijd om te werken aan zichtbaarheid en het doorontwikkelen van het product.”

Wat houdt jullie tool precies in?

“Het is heel simpel. Met Recruiteverywhere.com kun je overal op de wereld je vacatures plaatsen en mensen werven. Jouw vacaturetekst wordt vertaald en geplaatst op de meest geschikte lokale vacature- en nichesites, social media en affiliate netwerken. Of je nu in Griekenland of China wil werven, dat kan nu letterlijk met één druk op de knop.”

Welk probleem lost jullie tool op?

“Om zelf als Nederlandse recruiter in het buitenland je vacatures te plaatsen is nagenoeg onmogelijk. Dat heeft te maken doordat de jobboard markt een nationale markt is die niet is ingericht op internationale vraag. Wij hebben dat technische, taalkundige én financiële probleem opgelost met RecruitEverywhere.”

Waarom zouden organisaties jullie tool zeker moeten gebruiken?

“Nu gaat er zo’n vijf miljard dollar om in de markt voor internationale recruitment en mobiliteit. Dit wordt nagenoeg helemaal door bureaus ingevuld om de simpele reden dat het voor werkgevers en recruiters nauwelijks mogelijk is om zelf de eigen vacatures internationaal te plaatsen. Met recruiteverywhere.com ‘empoweren’ we de recruiter om snel (binnen enkele minuten), datagedreven, overal op de wereld sollicitaties in te kopen. De eerste resultaten komen al binnen, voordat je normaliter klaar bent met het briefen van een bureau. Je betaalt voor het resultaat en de kosten zijn een fractie van datgene dat je eerst kwijt was voor recruitment. En vanzelfsprekend is alles data-driven.”

Wat is jullie roadmap voor de komende maanden?

“Het belangrijkste is nu het team verder opbouwen, het product verder verbeteren, meer media aansluiten, werken aan onze zichtbaarheid en de eerste 5 launching customers erg gelukkig maken.”

Waar staat jullie organisatie in 2025?

“Dromen en ambities zijn er genoeg…. Maar voor nu kijk ik liever naar het komende jaar. Dat is het spannendste. Komen we daar goed doorheen, dan is het niet ondenkbaar dat recruiteverywhere.com bij een sterk aantrekkende economie daar goed van kan profiteren.”

Bezoek Demo_Day Online 2020 gratis

Op donderdag 11 juni 2020 tonen meer dan 30 leveranciers van recruitmenttechnologie hun oplossingen tijdens Demo_Day 2020. Meld je nu gratis aan! Het event vindt plaats in de vorm van een online beurs waarin je je eenvoudig achter je bureau kan laten inspireren door de tech van morgen. Deelname is gratis wanneer je je tijdig hier aanmeldt!

Gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER