Women in Tech | Elin Öberg Mårtenzon:

In de rubriek ‘Women in Tech’ vertellen drie toonaangevende vrouwen in de wereld van recruitmenttechnologie hun verhaal. Hoe denken ze dat de toekomst van tech in recruitment eruit zal zien? In dit eerste artikel heeft Elin Öberg Mårtenzon het woord.

Wat is jouw rol in de recruitmentwereld?

RTE19 keynote: Elin Öberg Mårtenzon (NRG) over social interview robot Tengai“Ik ben de CEO van Tengai en tot voor kort was ik ook de Chief Innovation Officer bij TNG, de moeder van Tengai. De onbevooroordeelde interviewrobot Tengai is opgericht in het innovatielab van TNG. Tengai is de eerste fysieke wervingsrobot ter wereld. De robot combineert gedragswetenschap met geavanceerde AI-technologie in een uniek sociaal robotica platform. Het resultaat is een diversiteitstool die de toekomstige werkprestaties objectief voorspelt en bedrijven helpt om efficiënter en bias-free te werven.”

Wat heeft je beïnvloed om een carrière in recruitment na te streven?

“Ik heb altijd een grote passie gehad voor technologie in combinatie met gedragswetenschap en heb er voortdurend naar gestreefd om mijn werk beter, efficiënter en met een hogere kwaliteit te maken om geweldige resultaten te leveren aan mijn klanten.  Het was voor mij vanzelfsprekend om technologie te gebruiken voor mijn dagelijkse taken en mijn beroep te verbeteren.”

Hoe groot is de rol van de technologie in recruitment?

“We zijn nog maar net begonnen met het bespreken van de technische stappen in ons vak en dat is een natuurlijke stap naar de toekomst. De toekomst van recruitment kan niet bloeien zonder tech. Technologie kan ons helpen ons werk beter, efficiënter, objectiever en met meer kwaliteit te doen.”

Wat zijn volgens jou de grootste uitdagingen voor recruiters vandaag de dag?

Elin Öberg Mårtenzon vecht met robot Tengai tegen discriminatie: "Sollicitatiegesprekken discrimineren en zijn erg complex"
Elin tijdens het Recruitment Tech Event 2019 in Amsterdam.

“De dagelijkse pijn die ik veel zie is de hoofdpijn van de tekorten aan kandidaten. Organisaties die vaardigheden proberen in te huren die er niet eens zijn. Het leidt er vaak toe dat organisaties voor een kandidaat kiezen die slecht geschikt is in plaats van mensen met de juiste soft skills op te leiden.”

“Een van de grootste uitdagingen die ik zie, is het combineren van tools voor het creëren van de tech-stack die het meest geschikt is om specifieke problemen en vraagstellingen binnen recruitment op te lossen. Er zijn veel tools op de markt, er is nog nooit zo’n grote belangstelling geweest voor HR-technologie en het aanbod neemt met de minuut toe.”

Hoe zie jij recruitment over 5 jaar?

“We zullen veel volledig geautomatiseerde recruitmentprocessen zien met zeer weinig menselijke interactie tijdens de eerste driekwart van het proces. Recruiters en hiring managers zullen pas nodig zijn aan het einde van het proces. Bureaus zullen hun bedrijfsmodellen moeten herdefiniëren om in een nieuwe end-to-end markt te kunnen opereren. De combinatie tussen gesprekstechnologie, assessments en blockchain zal interessant zijn om te volgen.”

Recruitment Tech Guide 2020 nu voor slechts €15,-

Recruitment Tech Guide 2020

Dit artikel verscheen in z’n geheel in de 100 pagina’s tellende Recruitment Tech Guide 2020. Benieuwd naar de rest van de interviews, achtergrondverhalen en tips & tricks op het gebied van recruitment? Het 2020-jaarboek is hier te bestellen voor slechts €15,00 én geen verzendkosten!

De Recruitment Tech Guide 2020 is een handzaam A5-jaarmagazine met 100 pagina’s vol trends op het gebied van recruitmenttechnologie, achtergronden, interviews en een overzicht met leveranciers van recruitmenttechnologie in Nederland en België.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER