RecruitersForGood richt platform op om kandidaten en organisaties gratis te helpen tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft niet alleen effect op onze gezondheid, ook de werkgelegenheid komt onder druk te staan. Een aantal recruiters schiet te hulp. RecruitersForGood biedt een gratis platform dat beschikbare talenten matcht met organisaties die personeel tekort komen.

Platform

Wie door de coronacrisis plotseling zonder werk zit, kan zich aanmelden op de website van RecruitersForGood. Dit platform is opgezet door een aantal recruiters en brengt werkzoekenden gratis in contact met organisaties die ‘noodvacatures’ hebben. Dit om aan de ene kant te zorgen dat deze functies zo snel mogelijk worden ingevuld en aan de andere kant dat mensen die (tijdelijk) werkloos zijn, snel hun bijdrage kunnen leveren waar dit op het moment het hardste nodig is.

Kwetsbare groep

Milad Zandi, een van de oprichters van RecruitersForGood: “Wij willen vooral de kwetsbare groepen in onze maatschappij helpen, zoals mensen met nulurencontracten, zzp’ers en mkb’ers. Velen van hen zitten nu zonder werk of opdrachten. Terwijl in bijvoorbeeld ziekenhuizen, supermarkten, logistiek en bij ministeries juist extra handen nodig zijn. Ons platform brengt vraag en aanbod samen.”

Kracht van samen

Via een recruitmentsysteem, beschikbaar gesteld door SmartRecruiters, kunnen werkgevers op www.recruitersforgood.nl hun jobs online zetten en kandidaten beheren. De partijen die RecruitersForGood helpen, doen dit op vrijwillige basis, zo laat mede-initiatiefneemster Liesbet De Rouck weten. “We willen vooral de talenten en het grote netwerk van recruiters gebruiken om dit platform groot te maken. Als dit kandidaten en bedrijven bij elkaar weet te brengen, benutten we de ‘kracht van samen’ maximaal. Ons platform gebruik je voor jezelf, voor Nederland en voor de maatschappij.” Ook werkzoekenden kunnen zich gratis aanmelden op www.recruitersforgood.nl.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER