Wim Karels (Advizo):

Hoe optimaliseer je je recruitmentproces in tijden van groei? Wim Karels, directeur van detacheringsbureau Advizo, neemt je tijdens zijn breakout-sessie op het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november mee in welke stappen deze organisatie heeft genomen om dat te bewerkstelligen.

Wat ga je vertellen?

“Advizo is een jong en fris advies- en detacheringsbureau dat kort na de transitie van de jeugdzorg in 2015, is opgericht. Sinds 2015 kent Advizo een snelle groei. Groei brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee. Dit heeft Advizo doen besluiten om het recruitmentproces grondig aan te pakken en te herzien. Het recruitmentproces werd voorheen geborgd in Google Drive, e-mail en digitale agenda’s, maar Advizo besefte dat dit, gezien de snelle groei, niet toekomstbestendig was. Om de grip op de groei vast te kunnen houden, is gekozen voor één centraal recruitmentsysteem met inzicht voor de gehele organisatie: Tigris. Ook het aantal sollicitaties bij Advizo is, in korte tijd, enorm toegenomen. Een heel belangrijk aandachtspunt was dan ook om de workflow zo in te richten dat alle medewerkers een volledig overzicht hebben van hun taken en prioriteiten. Doordat de gehele organisatie nu op één manier werkt, is het mogelijk om goede dashboards samen te stellen en inzicht te hebben in het reilen en zeilen van de organisatie. Hierdoor heeft het management direct overzicht van de bedrijfsprestaties en kan er snel worden bijgestuurd als er onverwachte veranderingen optreden.”

Waarom mogen mensen jouw sessie niet missen?

“Een grote stroom aan sollicitanten vraagt om processen efficiënter in te richten. Maar ook om waste te voorkomen, wil je de kwaliteit van je sollicitaties zo hoog mogelijk zien te krijgen. Vervolgens wil je, wanneer een kandidaat gesolliciteerd heeft, hem of haar zo goed mogelijk helpen en op de hoogte houden. Ook wanneer een kandidaat niet direct geschikt is voor de job, want deze kandidaat kan later in zijn carrière immers wel geschikt zijn. Ik zal een aantal praktijkvoorbeelden toelichten waar mens en techniek perfect samenkomen.”

Kan je een tipje van de sluier oplichten: hoe optimaliseer je je recruitmentproces in tijden van groei?

“Belangrijk is om eerst te kijken naar gewenste processen in de interne organisatie om vervolgens te kijken naar een systeem dat deze processen kan faciliteren. Belangrijk hierbij is dat het systeem flexibel in te richten is naar de wensen van jouw recruitmentproces.”

Kan je iets vertellen over de huidige uitdaging van jouw (recruitment)team?

“Met de groei van het recruitmentteam, is het een uitdaging om zoveel mogelijk dezelfde personen te laten communiceren met de kandidaten; zowel in het recruitmentproces als tijdens de detachering. Hierbij willen we minder afhankelijk zijn van jobboards en meer kandidaten en cv’s direct via de eigen website binnenkrijgen.”

Boost jouw recruitment op het Recruitment Tech Event

Wil jij de sessie van Wim Karels niet missen? Kom dan naar het Recruitment Tech Event 2019 op 21 november in Amsterdam. Aan de hand van inspirerende keynotes en liefst 27 breakout-sessies en vele demo’s, is dit de ideale dag om je te laten inspireren op het gebied van recruitment tech. Meld je aan voor Recruitment Tech Event 2019 en mis deze kans om jouw recruitment te boosten dus niet. Het programma, dat wekelijks wordt geüpdate, vind je hier.

Wacht dus niet langer en bemachtig snel jouw ticket voor hét event op 21 november over de recruitmenttechnologie van morgen!

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER