Tijdens Unleash Amsterdam sprak Recruitment Tech TV met Adam Bird van Cronofy. Met hun tools en services helpt Cronofy bedrijven effectief met tijd en agenda’s om te gaan. Omdat Cronofy gelooft dat tijd beter besteed kan worden aan activiteiten met een hogere productiviteit en aan die taken die meer voldoening geven dan het plannen van een afspraak.

Over Cronofy

Volgens Cronofy zou het managen van tijd gedaan moeten worden met minimale inspanningen en met respect voor de privacy van een persoon. Adam Bird vertelt hoe het werkt: “Software leveranciers bouwen Cronofy in een oplossing voor de recruiter. Het wordt dus ’embedded’ in een applicatie en men hoeft dus niet uit de bestaande applicatie om gebruik te maken van de voordelen van Cronofy. De recruiter gebruikt een ATS en de ATS gebruikt Cronofy om toegang te krijgen tot de beschikbaarheid van de manager die de kandidaat interviewt.” Adam Bird vertelt verder over de werking van Cronofy vanuit het perspectief van de recruiter: “We ontzorgen op alle vlakken als het gaat om de vraag wanneer het gesprek met de kandidaat plaats kan vinden tot aan het moment dat de kandidaat een link ontvangt en hij/zij zelf het interview kunnen inplannen.”

Voordelen van Cronofy

“Het belangrijkste voordeel van het gebruik van Cronofy is de tijdsbesparing”, vertelt Adam Bird. “Tijd is belangrijk. We helpen de tijd voor het boeken van een interview met 95% te verminderen, wat betekent dat een recruiter meer tijd aan waardevollere taken kan besteden. Het is onze taak om ons druk te maken om de agenda’s.”

Adam Bird vertelt verder: “Maar het is ook de kandidaat die een positieve ervaring krijgt met een link waarin hij of zij zelf een datum en tijd kiest die past in de eigen agenda. Het zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk door het sollicitatieproces gaat en dat is een van de belangrijkste pijlers voor succesvol recruitment.”

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER