Textkernel kondigt aan dat CareerBuilder haar aandeel in het bedrijf overdoet aan de Nederlandse investeerder Main Capital Partners.

CareerBuilder is voor de volle 100 procent eigenaar geworden van het Nederlandse recruitmentsoftwarebedrijf Textkernel. Oprichter en CEO Jakub Zavrel en CCO Gerard Mulder (foto) hebben hun aandelen verkocht aan het Amerikaanse bedrijf.

Strategie

In 2015 had CareerBuilder al een meerderheidsaandeel in het Amsterdamse Textkernel genomen. “De acquisitie van Textkernel en onze diepere investeringen in AI zijn deel van onze strategie om de meest geavanceerde oplossing te kunnen bieden”, laat CareerBuilder-CEO Irina Novoselsky weten. “In onze 25 jaar ervaring hebben we geleerd dat recruiters de ene taal spreken en kandidaten een andere. We willen technologieën bouwen en implementeren om die kloof te overbruggen, en zo elke fase in het recruitmentproces te verbeteren.”

Over Textkernel

Vorig jaar versterkte Textkernel haar managementteam al om internationale groei te bespoedigen. Textkernel is internationaal marktleider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en semantische technologie voor het bij elkaar brengen van kandidaten en vacatures. Met efficiënte oplossingen op het gebied van HR en recruitment helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving & selectie-, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, HR-software leveranciers en outplacementbureaus slimmer en efficiënter te werken.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER