Airbridge Equity Partners nieuwe aandeelhouder Wonderkind
Foto: Wonderkind, kantoor

Airbridge Equity Partners (AEP) heeft een minderheidsbelang genomen in de Nederlandse scale-up Wonderkind.

Wonderkind

Wonderkind, opgericht in 2015 als Recruitz.io vormt het totale internet om tot één groot recruitment platform via haar zelf ontwikkelde technologie en bereikt hierdoor talent dat open staat voor een andere job, maar zelf niet actief op zoek is.

Actief

In de huidige, krappe arbeidsmarkt is het gros van de werkzoekenden niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Ongeveer een vijfde van de totale arbeidsmarkt zoekt actief naar een andere baan, maar in schaarse branches zoals ICT, techniek maar ook de zorg is dat vaak minder dan tien procent. Deze groep bereik je maar voor een klein gedeelte via de traditionele vacaturesites. De technologie van Wonderkind bereikt -door gebruikmaking van artificial intelligence en de mogelijkheid om zeer diepgaand te kunnen targeten- een veel grotere groep (latent) talent en toont hen passende vacatures via apps, websites, social media en email. Hierdoor realiseert Wonderkind een hogere kwaliteit kandidaten tegen lagere kosten waarbij recruitmentcampagnes binnen enkele minuten verspreid worden over het hele internet.

Verdubbeling omzet

Wonderkind zal in 2018 een verdubbeling van de omzet realiseren waarbij het aantal personeelsleden binnen het bedrijf gelijk is gebleven. In 2017 is de omzet op EUR 4M uitgekomen en voor 2018 ligt Wonderkind op schema om meer dan EUR 8M omzet te realiseren. Begin dit jaar nog werd Wonderkind door The Next Web en Adyen uitgeroepen tot top-3 speler in de categorie “snelst groeiende tech bedrijven” in Nederland.

Actieve investeerder

Met Airbridge Equity Partners haalt Wonderkind een actieve investeerder aan boord die met haar ruime internationale ervaring in o.a. e-commerce, digital marketing, media en technology zal helpen bij het verwezenlijken van de internationale groei ambities van Wonderkind.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER