Skyler Ilenstine, Computational Linguist bij TalentSwot, gaat dieper in op de vrijwel onmogelijk te manipuleren tests die de persoonlijkheid van de kandidaat onthullen.

Onopgemerkt

Skyler Ilenstine vertelde in zijn break-out tijdens Talent Acquisition Live 2018 hoe onze onderbewuste woordkeuze veel kan vertellen over iemands onderliggende persoonlijkheidstypen. Zonder het te beseffen, kunnen de woorden die vaak onopgemerkt blijven in onze dagelijkse gesprekken ons vertellen of een persoon voorzichtig of risicovol is, of ze regels naleven of negeren, hoe goed ze in een team werken en zelfs of iemand risico loopt op een depressie.

Manipulatie

Er zijn meerdere redenen waarom TalentSwot zo uniek is, zoals het tegengaan van manipulatie. “We maken geen gebruik van surveys, deze zijn makkelijk te manipuleren. Veel linguïstische tests maken wel gebruik van surveys en dit is voor de kandidaat eenvoudig te omzeilen. Op de vraag of je goed in teamverband kan werken is het makkelijk om ‘ja’ te antwoorden, maar het is een stuk minder eenvoudig om je eigen taalgebruik te manipuleren.” In het interview gaat Skyler Ilenstine hier dieper op in en vertelt hij hoe woordkeuze iets vertelt over iemands persoonlijkheid.

Over TalentSwot

TalentSwot maakt gebruik van machine learning technology en artificial intelligence om kandidaten te screenen op gedrag, persoonlijkheid en skills. Door het gebruik van een chatbot loopt de communicatie met kandidaten soepeler en meer natuurlijk. Dat geeft de recruiter meer inzicht en deze kan hierdoor beter beslissen wie geschikt is en bij de organisatie past.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER