E-assessments veruit de populairste tooling om kandidaten te selecteren

In 2018 wordt er het meest geïnvesteerd in recruitmentsystemen (ATS) en matching- en search technologie. Dit blijkt uit een poll die gehouden werd onder de bezoekers van recruitmenttech.nl.

Poll

Eind 2017 stelde Recruitment Tech de vraag in welke recruimenttechnologie de bezoekers van de website in 2018 zouden gaan investeren, op deze poll is maandenlang gestemd. Inmiddels is de balans opgemaakt en daaruit kwam het recruitmentsysteem als winnaar uit de bus.

Recruitmentsysteem de winnaar

Bijna twintig procent van de participanten gaf aan te gaan of inmiddels te investeren in een ATS. Het recruitmentsysteem werd gevolgd door matching- en search technologie, dat bijna negentien procent van de stemmen kreeg. Referral Recruitment maakte de topdrie compleet met ruim achttien procent van de stemmen. De complete lijst is hieronder te vinden.

Recruitmentsysteem (ATS)20%
Recruitmentsite8%
Preselectie/test tooling14%
Matching- en search technologie19%
Videorecruitment13%
Referral recruitment18%
Online screening7%
Iets anders1%

Handig overzicht: Landscape

Benieuwd welke organisaties deze verschillende recruitmenttechnologieën aanbieden? Op The Dutch Recruitment Tech Landscape is een overzicht met ruim honderd Nederlandse aanbieders van recruitmenttechnologieën te vinden.

Tooling

Inmiddels is er ook een nieuwe poll verschenen op de website. Hierbij zijn we benieuwd naar de tooling die jou het meest helpt bij de selectie van kandidaten.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang twee keer per maand de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 5e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 21 november 2019. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER