Tijdens TruAmsterdam 2018 sprak Recruitment Tech TV met Marjolein Lokenberg van Cariero. Zij gaf tijdens het event een sessie over de aanstaande AVG / GDPR en staat in bovenstaande video stil bij de nieuwe wet.

Transparanter

Hoewel veel organisaties opzien tegen de vernieuwde privacywetgeving, ziet Lokenberg kansen. “Recruitment wordt veel transparanter voor de kandidaten. Je kandidatenpool is opgeruimd, dus ik denk dat het veel toe gaat voegen aan de candidate experience. Het is de uitgelezen kans om je kandidaat te gaan zien én behandelen als een echt persoon.” In bovenstaande video vertelt ze meer over het effect van de AVG op recruitment en welke rol tech hierin kan spelen.

AVG / GDPR

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die per 25 mei 2018 binnen de Europese Unie van toepassing zal zijn. Op deze website verscheen eerder een uitgebreid artikel waarin stil werd gestaan wat er zoal bij de nieuwe AVG komt kijken en wat daarvoor geregeld moet worden. Hiermee kan gekeken worden hoe het er qua privacy met jouw systeem of systemen voorstaat. Hier zijn ook enkele tips te vinden om jouw privacy-instellingen op orde te hebben.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER