Tijdens het Recruitment Tech Event afgelopen 23 november vroegen we partners naar de trends op het gebied van recruitmenttechnologie in 2018. In de video laten zeven experts hun licht schijnen over de trends die zij dit jaar zien.

Menselijke kant

Anouk Kon, recruiter bij Indeed, verwacht dat de arbeidsmarkt flink gaat veranderen. “Er zullen andere type functies komen, maar ook het gebruiken van de goede data en de juiste tools inzetten wordt belangrijker.” Kon denkt dat dé trend op het gebied van recruitmenttechnologie de ‘menselijke kant’ van een bedrijf gaat worden. “Je moet vooral laten zien wie jij bent, welke mensen maken dat jouw organisatie succesvol is? Dat gaat uiteindelijk heel belangrijk worden in tech.”

Succesvolle werknemers

Martijn Smit, recruitment strateeg bij HROffice, hoopt dat bedrijven op zoek gaan naar mensen die langer (en succesvoller) bij de organisatie blijven. “Dat bedrijven niet alleen maar kijken naar waar die kandidaten vandaan komen, maar of de kandidaten succesvol zijn. Ik hoop dat dat de trend wordt van 2018, dat organisaties gaan kijken of die mensen na één of twee jaar nog steeds succesvol zijn binnen de organisatie.”

De wereld omdraaien

Bart Alberink ziet een mooie uitdaging voor Bullhorn. “We willen een platform bieden dat zo open mogelijk is om al die nieuwe technologieën die je nu ziet, zoals robotisering en artificial intelligence, beschikbaar te stellen en op het ATS te plaatsen.” Ook Bart van der Werf, accountmanager bij InGoedeBanen.nl, onderstreept het belang van robotisering en automatisering. “Het gaat sowieso de wereld een stukje omdraaien.”

Inspireren om te solliciteren

Natuurlijk wordt er ook gesproken over het proces van het daadwerkelijke solliciteren. “Wij gaan kijken hoe je het makkelijker kan maken om bij jou te solliciteren in plaats van bij je concullega”, aldus Edwin Lindelauf van OTYS. André Polderman van RecruitNow (voorheen Minescape) sluit zich hierbij aan: “we moeten de doelgroep inspireren om toch te gaan solliciteren”.

Bart Bijkerk van CV-OK is ook benieuwd wat de specialisten te zeggen hebben over de privacy van sollicitanten. “Wat mij steeds meer opvalt is de aandacht voor het opslaan van data en alles op privacygebied. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe alle partners en bedrijven die hier zijn daarnaar kijken en hoe hierop gereageerd wordt.”

Save the date: donderdag 22 november 2018

Benieuwd wat de trends zijn op het gebied van recruitment & tech in 2019? Zet dan donderdag 22 november in jouw agenda. Dan vindt de 4e editie plaats van het Recruitment Tech Event.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER