Mobiel solliciteren mét CV op bestaande sollicitatieformulieren. Lees over de recruitment tooling van Knollenstein Technologies die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van Knollenstein Technologies

Omschrijving van de tooling

Het grootste probleem in recruitment is hoe mobiele sollicitaties te ontvangen mét CV.

Recruiters willen sollicitaties ontvangen mét CV en dat kandidaten gebruik maken van het sollicitatieformulier op de website. Kandidaten die gebruik maken van een mobiele telefoon of tablet kunnen echter niet of lastig een CV bijsluiten.

Meer dan 40% van de sollicitanten haakt dan ook af.

Met ApplyAnywhere kunnen kandidaten, zonder iets te installeren, solliciteren vanaf mobiel of tablet op een bestaand sollicitatieformulier van de klant inclusief een vacaturesite CV

Bijzonder is: het enige dat de klant hoeft te doen om ApplyAnywhere te activeren is ‘apply.applyanywhere.com’ voor de sollicitatielinkjes zetten. Het sollicitatieformulier wordt automatisch, iedere keer als een kandidaat het formulier opent, omgezet naar een mobiel vriendelijk formulier waarmee kandidaten kunnen solliciteren met het CV van een vacaturesite.

Wat levert gebruik van de tooling op?

De inzet van ApplyAnywhere zorgt ervoor dat kandidaten nu ook heel eenvoudig via mobiel met CV kunnen solliciteren.

Dus: ApplyAnywhere levert meer sollicitaties op.

Het kunnen ontvangen van sollicitaties via de mobiele telefoon of tablet zónder dat de kandidaat iets hoeft te installeren, is met het explosief stijgen van mobiel internet gebruik een must.

Een groot voordeel van ApplyAnywhere is dat het bestaande sollicitatieformulier niet aangepast hoeft te worden. Ook dynamische onderdelen van het formulier, zoals bijvoorbeeld ‘killer questions’ per vacature, blijven gewoon werken.

Een ander niet onbelangrijk voordeel is dat de sollicitaties via het normale formulier van de klant binnenkomen en dus via de normale workflow in het recruitment systeem worden afgehandeld.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Deze innovatie lost een groot probleem in recruitment op, kenmerkt zich door eenvoud in gebruik voor klant en kandidaat, en is ontwikkeld door op een compleet andere manier naar een oplossing te werken (en dat wij patent in verschillende landen hebben gekregen, waaronder de Verenigde Staten, bevestigt het unieke aan deze innovatie).

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER