Visiotalent is een een easy-to-use video-preselectie tool die kan worden geïntegreerd in bijna elk ATS-systeem. Persoonlijkheid gaat hand in hand met het CV. Lees over de recruitment tooling van Visiotalent die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2017.

Recruitment tooling van Visiotalent

Omschrijving van de tooling

Video-preselectie tool is een must-have voor elke organisatie die niet enkel wil rekruteren op basis van ervaring, maar waar ook persoonlijkheid van groot belang is.

Dankzij Visiotalents gebruiksvriendelijke interface wordt het kinderspel om kandidaten uit te nodigen voor een interview. Veel van onze klanten gebruiken de tool niet enkel om een telefonische screening te vervangen; ze gebruiken de tool ook om hun pool van kandidaten te verhogen. Zo nodigen ze bijvoorbeeld vaak mensen uit die ze, enkel gebaseerd op CV, niet zouden interviewen, en geeft het kandidaten de kans om zelf te kiezen wanneer ze deelnemen aan het online interview (in tegenstelling tot een telefoongesprek). Als het hen beter uitkomt om het interview om 3u ‘s nachts te doen, dan is dat absoluut mogelijk.

De tool is beschikbaar in verschillende talen, wat maakt dat het ook internationale recrutering vergemakkelijkt. De recruiter beslist welke vragen hij of zij wilt stellen aan de kandidaten. Die vragen kunnen zowel schriftelijk als in videoformat aan bod komen (waar de kandidaat dan ook schriftelijk of in videoformat op moet antwoorden) met als laatste toevoeging ook nog multiplechoicevragen. Natuurlijk helpt Visiotalent zijn klanten bij het creëren van een interview, dit d.m.v. een bibliotheek aan voorbeeldvragen die in samenwerking met Cubiks werd opgesteld.

Eens kandidaten geantwoord hebben, heeft de recruiter de mogelijkheid om de videos onmiddellijk of later te bekijken via de computer of app en die dan te beoordelen. Wil hij deze videos delen met zijn collega’s? Dat kan met 1 simpele klik.

On-demand video is één van de voorgestelde oplossingen bij Visiotalent: er zijn nog andere tools die ter beschikking staan van de klanten, zoals live-interviews (die ook opgenomen kunnen worden mits akkoord van de kandidaat), minicarrièresites, …

Wat levert gebruik van de tooling op?

Voor klanten:

  • de mogelijkheid om reeds vanaf de start van het recruitmentproces verder te gaan dan louter een CV
  • een grotere diversiteit in kandidaten
  • de mogelijkheid om aan iedereen een kans te geven
  • tijdwinst
  • samenwerking tussen HR en Hiring Manager verhogen, en dit vanaf het begin van de aanwerving

Voor kandidaten:

  • de mogelijkheid om op een “nieuwe manier” deel te nemen aan een interview
  • de mogelijkheid om hun motivatie naar de voorgrond te brengen
  • betere condities: hij doet het waar en wanneer hij dit wenst
  • de mogelijkheid om zich voor te bereiden (d.m.v. een testinterview met willekeurige vragen, die uiteraard niet de gestelde vragen van de recruiter zullen zijn)
  • in sommige gevallen een sneller (positief/negatief) antwoord

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Omdat de tool die wij vandaag aanbieden niet enkel denkt aan het vergemakkelijken van het leven van een recruiter, maar dat voor ons ook de kandidaat centraal moet blijven.
De tool is zo opgemaakt dat een video-interview volledig deel kan uitmaken van een (positieve) candidat experience binnen een bedrijf. Recruiters jagen meer en meer op persoonlijkheid dan op skills, en dat hebben wij volledig begrepen en geïntegreerd in onze tool.

 

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER