Geautomatiseerd vacature marketing platform Recruitz.io gelanceerd

Gisteren is Recruitz.io gelanceerd, naar eigen zeggen het eerste Artificial Intelligence platform voor recruitment ter wereld. Programmatic advertising, kunstmatige intelligentie en een verscheidenheid aan online media kanalen worden gecombineerd om organisaties te helpen de juiste doelgroep te bereiken met hun vacatures.

Technologie

Recruitz.io geeft aan dat een recruiter in 60 seconden een campagne kan uitzetten en zo zelf als marketeer kan optreden. Voor elke advertentie die zij delen worden de teksten, afbeeldingen, segmentatie, kanalen en tijdstip van plaatsing door Recruitz.io volledig onafhankelijk en automatisch gekozen op basis van de kenmerken van de vacature. Vervolgens worden verschillende variaties van de advertentie op de gekozen kanalen constant en geautomatiseerd getest om deze, in tegenstelling tot traditionele wervings kanalen, op een hoog niveau te personaliseren en te optimaliseren voor de gekozen doelgroep.

Nederlandse startup

CEO van Recruitz.io is Lars Wetemans, hiervoor marketing manager bij HROffice. “Met Recruitz.io hebben wij als doel om bedrijven te verbinden met kwalitatief hoogstaand talent die zij anders niet bereikt hadden”, zegt Lars Wetemans, die een jong team van 14 developers, designers en marketeers aanstuurt in hartje Amsterdam. Recruitz.io is volledig zelf gefinancierd en heeft in haar eerste testfase al meerdere succesvolle campagnes gedraaid met 20 klanten, waaronder Kuehne+Nagel, USG People en KFC.

Automatische optimalisatie

“Onze technologie heeft bijvoorbeeld zelf ontdekt dat een vacature voor een verpleegkundige beter ‘s nachts geplaatst kan worden. Als we dit beredeneren klinkt het logisch: verpleegsters zijn beter te bereiken gedurende hun nachtdienst omdat ze meer tijd hebben om op Facebook en Google te zitten. Tevens zijn er ‘s nachts nauwelijks andere adverteerders actief en is het dus ook goedkoper om te adverteren.”, aldus Wetemans.

Screenshots Recruitz.io

Recruitz.io automated job advertising

Recruitz.io automated job advertising

Recruitz.io automated job advertising

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER