Ivy Works

IVY worksMet onze game-based assessments helpen we organisaties om de talenten van kandidaten en medewerkers te leren kennen en op de juiste plek te zetten. Op een objectieve, datagedreven manier. Hierdoor krijgt elke kandidaat een eerlijke kans en bevorderen we diversiteit en inclusie. Als je weet waar het talent ligt, kun je het ook efficiënter en effectiever inzetten.

Ivyworks.nl


Demo talk: Objectief en eerlijk selecteren met game-based assessments

Je sollicitatieproces eerlijker en objectiever maken, dat hebben we inmiddels allemaal als doel. Maar hoe bereik je dat? In deze demo laat IVY Works zien hoe je met wetenschappelijk onderbouwde game-based assessments een kandidaatprofiel opstelt op basis van 120 persoonskenmerken. We dagen je uit om het cv los te laten en te kijken naar cognitie en sociaal emotionele vaardigheden. Zo maak je voortaan een eerlijkere en objectievere selectie, onderbouwd met data in plaats van onderbuikgevoel.

Spreker: Derk Spronk, Adviseur HR Analytics

Derk adviseert organisaties over het vinden van talent. Als sociaal psycholoog heeft hij expertise in de wetenschappelijke fundamenten van datagedreven recruitment. Hij gelooft dat HR professionals de juiste handvatten moeten krijgen om recruitment, ontwikkeling en bedrijfsvoering vanuit de wetenschap evidence based te maken, zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen.