Datachecker

Eenvoudig ID-Checks doen zónder het document zelf in handen te hebben? Kom naar onze stand en we laten zien hoe het werkt.

DataChecker is er voor alle organisaties die te maken hebben met het aannemen of bemiddelen van personeel. Elk proces waarbij het noodzakelijk is om te controleren met wie je écht te maken hebt.

Het doel is om jou en jouw organisatie te beschermen tegen personen en bedrijven die je schade kunnen toebrengen. Door mensen en bedrijven op de juiste manier te identificeren, loop je geen onnodige risico’s. Weet je zeker met wie je écht zaken doet?

Met jouw eigen online portaal heb je direct toegang tot het platform van DataChecker.
Toets een identiteitsbewijs eenvoudig op echtheidskenmerken. Afhankelijk van wat de wensen en eisen zijn, doen we ook een uitgebreide check op een persoon of bedrijf.

We zien je graag bij onze Demo stand!

datachecker.nl

Demo

Tijdens Demo_Day 2018 kun je onderstaande demo’s bekijken bij de Demo Desk van DataChecker:

ID-Check via SecureLink

De AVG-wetgeving zorgt ervoor dat je nog kritischer moet zijn op de manier waarop je omgaat met privacygevoelige informatie. Veel bedrijven zijn genoodzaakt om de identiteit van een gast, kandidaat, of klant vast te stellen. Dit gebeurt meestal met een fysieke controle van het legitimatiebewijs. Het is vanaf nu mogelijk om de ID-Check Service te gebruiken, zonder dat je het fysieke document zelf in handen heeft. Met deze service stuur  je eenvoudig een link per SMS naar een persoon, met het verzoek zichzelf te identificeren. De ontvanger kan dan zelf met zijn of haar eigen smartphone een scan maken van het legitimatiebewijs. Het document wordt encrypted verstuurd, opgeslagen en direct gecontroleerd op echtheid-kenmerken. Je ontvangt direct een bericht dat het document is geaccepteerd en goedgekeurd. Het is ook mogelijk om dit proces in eigen omgeving te integreren met onze API. Wat zijn de voordelen:

  • Je hoeft zelf geen scan meer te maken van document
  • Je krijgt geen legitimatiebewijs meer per email toegestuurd
  • Je past de SecureLink eenvoudig toe in je bestaande proces
  • Een persoon is zelf verantwoordelijk voor een kwalitatief goed scan
  • Je waarborgt het recht op privacy van gast, kandidaat of klant

ID-Selfie (twee-factor identificatie)

Het kennen van je klant wordt steeds belangrijker. Voor veel bedrijven is KYC (Know Your Customer) een actueel onderwerp in het klantacceptatieproces. Sinds kort is het mogelijk om door middel van een zogeheten ID-selfie, een identiteit met meer zekerheid vast te stellen.

Het contoleren van een legitimatiebewijs is de eerste stap in het identificatieproces. Op dit moment zijn er veel organisaties die gebruik maken van de ID-Check service van DataChecker. De introductie van de ID-Selfie is de volgende stap in het identificatieproces.

Van Identiteitsdocumentverificatie naar een volledige online Consumentenidentificatie. Door de verificatie van identiteitsdocumenten te koppelen aan biometrische verificatie, creëren we een online totaaloplossing. Deze krachtige combinatie verbindt het ID-document met het individu en biedt een oplossing voor een goede twee-factor-authenticatie.

ID-Selfie verbetert de veiligheid en het gebruikersgemak en stimuleert de verkoop via onlinekanalen. Deze oplossing voor gezichtsherkenning is een biometrische- authenticatieservice voor web- en mobiele gebruikers. Een veilige, universele onlinecontrole om het klant- of medewerker identificatieproces volledig te maken.

ID-Check integratie via API

Met een eigen online portaal heb je direct toegang tot het platform van DataChecker.
Toets een identiteitsbewijs eenvoudig op echtheidskenmerken. Afhankelijk van wat de wensen en eisen zijn, doen we ook een uitgebreide check op een persoon of bedrijf.

Vanuit hetzelfde portaal vraag je de kredietrapporten op over consumenten en bedrijven. Dankzij de extra uitleg en tips kun je deze rapporten eenvoudig interpreteren. Op basis van het resultaat uit het rapport beslis je óf je zaken wilt doen en/of welke aanvullende gegevens je nog wilt uitvragen.

Het is ook mogelijk om een API-integratie te doen, zodat jij en jouw medewerkers eenvoudig checks kunnen doen. We denken graag met je mee om het proces slim in te richten.

Kom langs op onze stand voor de demo’s.