Joram Timmerman (Byner): ‘Makkelijk meesurfen met nieuwe standaarden op het Salesforce-platform’

“De basis van Byner is dat het een applicatie is die is gemaakt voor en door partijen in de arbeidsbemiddeling”, stelt Joram Timmerman, één van de vier oprichters van Byner. Bovendien benut deze recruitmenttech, die het ‘veld’ van ATS tot aan factuur bestrijkt, ten volle de kracht van het Salesforce-platform voor commerciële arbeidsbemiddeling. Voor de Recruitment Tech Survey 2022 maakte Martijn Hemminga (oprichter Recruitmenttech.nl) dit podcastinterview met Joram Timmerman.

Survey 2022 podcastinterview

Voor het jaarlijkse onderzoek naar trends in recruitmentsoftware, de Recruitment Tech Survey 2022, ging Martijn Hemminga (oprichter Recruitmenttech.nl) in gesprek met verschillende leveranciers van recruitmentsoftware. De hele Recruitment Tech Survey 2022 kun je hier gratis downloaden of als hard copy bestellen in de webshop. Een samenvatting van het interview met Joram Timmerman lees je op deze pagina. Of beluister het hele podcastinterview hieronder of in de bekende podcast apps.

Binnen bij de klant

“Mede door ons andere bedrijf, Salesforce consultancy partner Talent Peaks, komen we al jaren veel bij klanten binnen”, zegt Timmerman. “Dan krijg je allerlei vragen, ook of je nieuwe, goed werkende software wil ontwikkelen. Drie jaar geleden zijn we toen gestart met het van scratch bouwen van Byner. Samen met twee klanten, IT-Staffing en LINKIT. Byner is zo gebouwd dat je heel makkelijk mee kan surfen op de standaarden die zich ontwikkelen op het Salesforce-platform.”

Op de troepen vooruit

Timmerman is er duidelijk trots op dat ze klanten werkelijk helpen om sneller en slimmer te werken. “Omdat we opnieuw gingen bouwen, konden we een aantal key features die in recruitment belangrijk zijn of worden, gelijk meebouwen. Op de troepen vooruit. En we geloven echt in de mix die wij hebben gekozen: Byner en daarnaast oplossingen van andere partijen. Onder dezelfde motorkap, op één overzichtelijk platform. Goede integratie is dé manier om je te onderscheiden in recruitmenttech. Het is bovendien erg tof als een klant die je hebt geïmplementeerd zegt: nu kan ik werkelijk slimmer werken.”

Helpen met hogere conversie

“Vaak worden we gebeld door een ondernemer uit de uitzend- of detacheringsbranche die zegt, we hebben een tekort aan goede kandidaten, kun je me helpen om een hogere conversie te bereiken”, geeft Timmerman als voorbeeld. “Ook horen we vaak, leuk al die tools, maar hoe ga ik daar echt mee aan de slag? Nog voordat je het over de tooling gaat hebben, brengen wij dan in kaart: waar wil je naartoe, wie wil ik zijn? Wil ik iedereen bedienen of een specifiek segment, engineering bijvoorbeeld. En hoe wil ik dan het verschil maken?”

Minimaal vijf users

Joram Timmerman (Byner)Byner levert applicaties voor minimaal vijf users. “Een user is een consultant of intercedent bij een detacheerder of uitzendbureau. Bij kleinere partijen zeggen we vaak tegen de eigenaar; start met het basispakket en dan helpen wij je het verder door te ontwikkelen. Dan ben je over vier, vijf weken live. Maar we hadden vandaag ook een sessie met een grotere internationale detacheerder die al Salesforce inzet en onze applicatie wil gebruiken om er meer uit te halen. Dan praat je al snel met een heel team.”

Sourcing, sourcing, sourcing

De belangrijkste trend voor 2022 is, zegt Timmerman, ‘sourcing, sourcing, sourcing’. “Hoe krijg ik mezelf op een goede manier gepositioneerd op de arbeidsmarkt, hoe maak ik de onderliggende journeys meer persoonlijk en hoe zorg ik dat ik op de juiste platformen zit voor de juiste instroom van kandidaten. En de tweede trend is een nog betere kandidaat- ervaring creëren. De kandidaat wil snel en slim bediend wil worden.”

Community

Byner is bezig een community op te bouwen van klanten en prospects en daarbij ook experts op de arbeidsmarkt. “Dit jaar is dat topprioriteit. We gaan dat technisch ondersteunen met een platform, waarop klanten bijvoorbeeld trainingsmodules kunnen doorlopen rondom onze applicatie. Ook stellen we daar kennis in documenten en video’s ter beschikking en kun je coachingsessies volgen bij onze consultants. Met zo’n platform kun je ook schaalbaarheid creëren en meer kwaliteit leveren tijdens het gebruik. Daarnaast gaan we natuurlijk door met het technisch doorontwikkelen van onze app en onze klanten goed bedienen.”

Recruitment Tech Survey 2022

Recruitment Tech Survey 2022Meer interviews lezen? De hele Recruitment Tech Survey 2022 kun je hier gratis downloaden of als hard copy bestellen in de webshop. Hierin vind je in totaal 5 interviews met leveranciers van Recruitmentsoftware. Verder lees je de laatste cijfers en trends als het gaat om investeringen in recruitmentsoftware en de RT35 met de 35 meest gewaardeerde leveranciers van recruitmentsoftware in Nederland in 2022.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER