Friday Fact: Divers samengestelde organisaties genereren liefst negentien procent meer omzet

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: divers samengestelde organisaties genereren liefst negentien procent meer omzet.

Diversiteit boost je omzet

Uit een studie van de Boston Consulting Group blijkt dat divers samengestelde organisaties liefst negentien procent meer omzet genereren in vergelijking met organisaties met een benedengemiddelde diversiteit in leiderschap. Deze bevindingen tonen de tastbare voordelen aan van het vergroten van de diversiteit op de werkplek, namelijk dat het zakelijk succes toeneemt. Als je de diversiteit binnen jouw organisatie verbetert en streeft naar een divers personeelsbestand, zal je waarschijnlijk ook de loyaliteit onder werknemers vergroten en zijn hogere retentiepercentages het resultaat. Als teams zich gewaardeerd voelen in een organisatie, draagt dat flink bij aan het moreel.

Discriminatie en bias in recruitment

Hoe groot is het probleem van discriminatie en bias in recruitment en hoe lossen we het op? In de serie ‘Bias in recruitment’ stond Recruitment Tech stil bij dit onderwerp en hoe tooling hierin een belangrijke rol kan spelen. In het eerste deel stonden we stil bij wat het verschil tussen bias en discriminatie is en hoe de huidige stand van zaken in de werving is. Onder leiding van de oprichter van Recruitment Tech, Martijn Hemminga, discussieerden Najat Saidi, Bas van de Haterd, Gerard Mulder en Pascalle Ligtenberg, ieder vanuit een andere invalshoek over dit topic. Dat artikel lees je hier terug. In deel twee werd er stilgestaan bij bias in tech en misschien wel het bekendste voorbeeld van bias in technologie: de Amazon-case. Dit artikel lees je hier. In deel drie zoomden we in op tools die bias wegnemen binnen werving & selectie.

Tools voor assessments

Nederland en België kennen veel interessante partijen die helpen met assessmenttooling en tests. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met assessments en tests, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER