Recruitment Tech Trends 2022 (2/3): Hoe recruitmenttechnologie recruiters helpt bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt

In een drieluik eindejaarspodcasts zet Recruitment Tech een drietal hoofdvragen centraal die we hebben voorgelegd aan leveranciers van recruitmenttechnologie. In deze tweede podcast staat de vraag centraal: hoe helpt recruitmenttechnologie recruiters bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt?

Krapte op de arbeidsmarkt

We vroegen hen tijdens de Recruitment Tech Industry Meetup afgelopen september naar de impact van corona op hun business, hoe zij met hun oplossing de krapte op de arbeidsmarkt helpen oplossen en welke grote trends zij zien voor 2022. De eerste podcast over de impact van corona, is hier terug te luisteren. In deze podcast gaan we dieper in op hoe recruitmenttechnologie recruiters kan helpen met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. We laten een aantal leveranciers in deze podcast aan het woord.

Inzetten recruitmenttechnologie

Onze economie is alweer groter dan vóór de coronacrisis en dat merk je ook op de arbeidsmarkt: er is veel vraag naar werknemers, zelfs zoveel dat er tekorten zijn. Op elke 100 werklozen zijn er 126 vacatures, zo bleek uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over het derde kwartaal. Er staan in totaal ruim 370.000(!) vacatures uit. Uiteraard merken de leveranciers van recruitmenttechnologie de krapte op de arbeidsmarkt bij hun klanten. Christiaan Vogel (Tigris), Michael Oets (Mysolution), Mark Benschop (Bullhorn), Karim Akhlal (Recrout), Eric Castien (BrainsFirst), Jan Govaerts (theMatchBox) en Sandhna Chintoe (Cammio) laten hun licht schijnen op de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de gevolgen hiervan voor recruiters.

De podcast is hieronder in z’n geheel te luisteren, en via bekende podcast apps als Apple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Spotify.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER