Scotty Job in a Day (Scotty Technologies)

Scotty Job in a Day toetst grote aantallen kandidaten tegelijkertijd, in iedere taal en op ieder gewenst moment, volledig automatisch op geschiktheid. Lees alles over de recruitment tool van Scotty Technologies die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Scotty Technologies

Omschrijving van de tooling

Het grote tekort aan geschikte en beschikbare kandidaten in de markt en de toenemende vraag naar personeel resulteert in een structurele schaarste op de arbeidsmarkt. Maar hoe zorg je ervoor als werkgever of uitzendorganisatie dat je ondanks de extreme krapte, iedere dag in contact bent met de kandidaten die aan het werk willen en kunnen?

Scotty Job in a Day is de slimme en volledig automatische digitale recruitment assistent van Scotty Technologies. Scotty Job in a Day helpt werkgevers en uitzendbureaus met het pre-screenen van kandidaten in hun databases. Dankzij Scotty zijn organisaties meer dan 100 keer sneller in contact met beschikbare en geschikte kandidaten.

Scotty benadert in iedere taal, 24/7, volledig automatisch, zo snel als je wil, alle potentiële kandidaten in een database via telefonie en ander ieder gewenst kanaal (chat, sms, e-mail, Whatsapp) en checkt of kandidaten beschikbaar en geschikt zijn.

Is een kandidaat geïnteresseerd en geschikt? Dan plant Scotty direct een intake en informeert Scotty de betrokken stakeholders. Zijn kandidaten op dit moment niet beschikbaar of geïnteresseerd? Dan werkt Scotty dit volledig automatisch bij in het back-office pakket van de organisatie.

Scotty Job in a Day benadert kandidaten persoonlijk. Tijdens het gesprek met de kandidaat bespreekt Scotty voorkeuren, wensen en eisen en zorgt Scotty ervoor dat deze nauwkeurig worden geregistreerd. Bovendien geeft Scotty tijdens het gesprek ook antwoord op vragen over bijvoorbeeld het uurloon of werktijden.

Omdat Scotty volledig automatisch de pre-screening van kandidaten in de database op zich neemt, hebben Recruiters en Intercedenten 80% meer tijd voor leukere en kwalitatief betere gesprekken met kandidaten.

Met als resultaat: meer werkplezier voor recruiters en intercedenten en 70% tot 80% procent minder ongewenste uitstroom. Bovendien zijn onze klanten instaat om 95% sneller vacatures in te vullen dan voorheen, tegen meer dan 90% lagere kosten.

Welk probleem lost de tool op?

 • Snelheid;
 • Taal;
 • Capaciteit;
 • Repetitieve taken;
 • Bereikbaarheid;
 • Pro-activiteit;
 • Productiviteit;

Hoe werkt de tool?

Een Recruiter selecteert kandidaten in de database (systeem match) voor een vacature en geeft aan op welk tijdstip deze kandidaten door Scotty benaderd moeten worden. Daarnaast geeft de Recruiter aan welke vragen Scotty moet stellen en welke eisen belangrijk zijn voor deze functie.

Op het geselecteerde moment start Scotty volledig automatisch met het benaderen van de geselecteerde kandidaten en toetst hen op hun beschikbaarheid en geschiktheid (door een vooraf bepaalde set met vragen).

Wanneer een kandidaat geschikt en geïnteresseerd is communiceert Scotty dit direct met de verantwoordelijke Recruiter of Intercedent. Indien gewenst plant Scotty direct in de agenda van de Recruiter een afspraak in met de beschikbare kandidaat.

De Recruiter spreekt de kandidaat en achterhaalt de persoonlijke motivatie van de kandidaat en plaatst deze bij een opdrachtgever.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Voor onze klanten (waaronder een aantal grote uitzendondernemingen) levert Scotty Job in a Day meer snelheid, efficiëntie en plezier in het werk op.

Dit resulteert in:

 1. Onze klanten zijn 99% sneller in contact met beschikbare en geschikte kandidaten voor hun vacatures;
 2. Intercedenten hebben 80%+ meer tijd om met kandidaten te spreken over hun soft-skills en cultuurkenmerken;
 3. Intercedenten en Recruiters hebben meer plezier in hun werk;
 4. Vacatures worden meer dan 90% eerder ingevuld;
 5. Het ongewenst verloop neemt af met meer dan 70%;
 6. Betere bereikbaarheid voor kandidaten;
 7. Je krijg beter inzicht in je doelgroep en kan ze beter bedienen;
 8. Meer persoonlijke aandacht van Recruiters en/of Intercedenten;

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Met Job in a Day, helpen wij werkgevers en uitzendorganisaties hun beloften aan hun (interne) klanten waar te maken en een betere service te bieden aan kandidaten. Dankzij onze tool verbeteren wij de kwaliteit, tevredenheid en productiviteit van Recruiters met .

Dat is wat ons betreft de essentie van Recruitment Technologie.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op vrijkaarten voor de 7e editie van het Recruitment Tech Event op donderdag 9 juni 2022. 


  Ontvang naast de wekelijkse update ook e-mail alerts van nieuwe berichten in één of meerdere categorieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER