Met Clips deel je eenvoudig videoberichten met kandidaten. Zo maak je een hyperpersoonlijke eerste indruk die beter opvalt en beter converteert dan tekst! Lees over de recruitment tool van Cammio die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Cammio

Omschrijving van de tooling

Cammio Clips is een voor recruitment ontwikkelde video messaging tool, om kandidaten op een hyperpersoonlijke manier te kunnen benaderen en zodoende de response te vergroten. Gebruikers kunnen eenvoudig een persoonlijke videoboodschap opnemen en delen met potentiële kandidaten.

Gebruikers, doorgaans recruiters, hebben toegang tot eerder opgenomen Clips vanuit de Cammio tool, en kunnen direct nieuwe Clips toevoegen, door ze op te nemen of te uploaden. Elke Clip die wordt gedeeld, is voorzien van branding, contactinformatie van de recruiter en eventuele extra informatie of hyperlinks.

Clips is beschikbaar in de browserapplicatie van Cammio en als browser extensie van Google Chrome. Gebruikers kunnen daarmee op iedere webpagina direct een clip opnemen, zonder de pagina te hoeven verlaten. Vind je een interessante kandidaat op bijvoorbeeld LinkedIn, dan kun je meteen een Clip op maat creëren en delen! Recruiters kunnen ook zien of en hoe vaak de clip is bekeken door de betreffende kandidaat.

De kandidaat ontvangt een link met een video thumbnail. Wanneer ze hierop klikken, krijgen ze direct de video te zien op een nieuw geopende pagina.

Net als elk ander type video op het Cammio platform, zorgen we ervoor dat de Clips veilig worden opgeslagen. Alleen personen met de link naar de clip hebben toegang hebben tot de video, welke niet gedownload kan worden.

Welk probleem lost de tool op?

Na een korte coronadip is de krapte op de arbeidsmarkt weer helemaal terug. Personeelstekorten zullen bedrijven en dus ook recruiters de komende jaren in toenemende mate voor grote uitdagingen stellen. In de strijd om schaars talent zal het dan ook alleen maar belangrijker worden om de aandacht van een potentiële kandidaat te kunnen trekken en vast te houden.

Kandidaten worden overspoeld met tekstberichten en de response daarop daalt. Clips geeft de recruiter toegang tot video, voor een hyperpersoonlijke boodschap waarmee conversie juist twee tot drie keer hoger is. De kracht van video maakt de één-op-één communicatie met kandidaten persoonlijker, authentieker en aansprekender.

Hoe werkt de tool?

Cammio Clips is zeer eenvoudig in gebruik. De videorecorder wordt vanuit het Cammio platform of de Chrome extensie geopend, waarna de gebruiker direct kan losbranden. Zodra de videoboodschap is opgenomen, kan de gebruiker deze voorzien van een titel en extra informatie, zoals een link naar de vacature. Daarnaast kan de gebruiker de branding kiezen waarin de videoboodschap zal worden getoond. In de tussentijd genereert de tool een veilige link waarmee de videoboodschap met kandidaten gedeeld kan worden.

Alle reeds opgenomen Clips komen terecht in de bibliotheek, waar gebruikers de link terug kunnen vinden en direct kunnen inzien of en hoe vaak de betreffende video al is bekeken door de kandidaat. Hier bestaat tevens de mogelijkheid om de videoboodschap te wissen, zodat deze niet langer beschikbaar is via de link.

Clips ondersteunt recruiters niet alleen bij de opname van een videoboodschap, maar zorgt er ook voor dat deze op een veilige manier en in lijn met het employer brand

Wat levert gebruik van de tooling op?

Gebruik van Cammio Clips geeft recruiters een kans om een persoonlijke eerste indruk te maken en op die manier op te vallen in de vaak overvolle inbox van schaars talent. Recruiters kunnen rekenen op een hogere respons. De tool onderscheidt zich van een ‘gewoon whatsapp’ filmpje, doordat de video via een link beschikbaar is en het employer brand centraal zet.

Kandidaten die een Cammio Clip ontvangen zien gelijk met wie ze te maken hebben en kunnen via de call-to-action direct contact opnemen of vervolgstappen zetten.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

Cammio Clips geeft recruiters laagdrempelig toegang tot video, om met een hyperpersoonlijke benadering conversie van kandidaten in het eerste contact te vergroten. Video opnemen en delen is nu beschikbaar in een duidelijke workflow, waarvoor je zelfs je browser niet hoeft te verlaten. Daarmee vervalt een belangrijke drempel voor gebruik van dit medium onder recruiters. Deze persoonlijke benadering zorgt voor een respons die twee tot drie keer hoger is, ten opzichte van een benadering per tekst.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER