Audio technologie voor een efficiëntere communicatie met kandidaten (Audio Intakes)

Geïntegreerde audio question & answer technologie waarmee we onnodige live communicatie voorkomen en kandidaten sneller en beter kunnen kwalificeren. Lees over de recruitment tool van Audio Intakes die is ingezonden voor de Recruitment Tech Awards 2021.

Recruitment tooling van Audio Intakes

Omschrijving van de tooling

Audio Intakes is een “question & answer” technologie die specifiek gefocust is op het intakeproces van de staffing & recruiting industrie. Het intake proces is verouderd en veelal handmatig/live werk. Een groot deel hiervan kan gestandaardiseerd worden zodat er meer tijd over is voor de persoonlijke touch en interactie met de juiste kandidaten.

Uit onderzoek blijkt dat het intakeproces namelijk vooral gericht is op het valideren van job specifieke eisen, de hard skills/criteria en kandidaat/sollicitatie zelf. Dit zijn zaken waar geen interactie bij benodigd is, gestandaardiseerd kan worden en dus veel efficiënter kan. Hierbij is ons doel niet om al het persoonlijke contact te vervangen, maar wel om onnodige live communicatie te voorkomen.

Met audio intakes hebben wij een volledig integreerbare technologie ontwikkeld die het inplannen, voorbereiden, doen en documenteren van onnodige live communicatie voorkomt. Met onze technologie kan je vanuit je bestaande systeem en workflows eenvoudig audio intakes creëren met een of meerdere vragen. Vervolgens kan je het uitsturen van de audio intakes automatiseren in je proces of handmatig versturen naar een of meerdere kandidaten. Last but not least, alle antwoorden zijn direct beschikbaar in het kandidaat dossier en worden automatisch omgezet middels speech to text technologie. Hierdoor kan je de antwoorden zowel afspelen, als in tekstuele vorm reviewen.

Welk probleem lost de tool op?

Bureau’s in onze doelgroep besteden >20% van hun tijd aan (telefonische) live intakes om kandidaten te kwalificeren. Met Audio intakes voorkomen wij onnodige live communicatie en zorgen wij dat ze zich volledig kunnen richten op de juiste kandidaten.

Hoe werkt de tool?

Wij bieden de tool enkel aan middels partnerships met bestaande software providers in de staffing & recruiting industrie (recruitment systeem/ATS, een assessment provider of een chatbot bijvoorbeeld). Wij focussen ons specifiek en alleen op het integreren van onze technologie in bestaande workflows.

Hierdoor kunnen gebruikers van deze software pakketten eenvoudig (via onze geintegreerde editor) audio intakes creëren, deze in een bestaande workflow uitsturen (handmatig of geautomatiseerd) en uiteindelijk alle antwoorden in audio en tekst reviewen in het kandidaat dossier (via onze geintegreerde player).

Hiermee zorgen we ervoor dat onze doelgroep en haar kandidaten niet hoeven te switchen tussen tools en daarmee voor een optimale user experience en gebruiksgemak ervaren.

Wat levert gebruik van de tooling op?

Bij gebruik van Audio Intakes levert het de bureau’s in onze doelgroep een tijdsbesparing op van 1 dag per week, per consultant. Daarnaast maken wij het intake proces soepeler, digitaal en zal het de candidate journey verrijken. Er hoeven namelijk geen telefoontjes ingepland of voorbereid te worden, de antwoorden worden automatisch gedocumenteerd en de consultant kan een audio intake, middels een introductie en branding, zo persoonlijk maken als hij/zij wenst.

Waarom moet deze tooling een Recruitment Tech Award winnen?

In de huidige digitale snelle wereld hebben wij een oplossing voor een probleem ontdekt in een vrij ouderwetse industrie. Een oplossing die een enorme boost kan geven aan de efficiëntie van deze industrie. Niet alleen zorgt dit voor tijdswinst, maar tegelijkertijd zal de industrie hierdoor meer tijd kunnen besteden aan hun sterke: Het persoonlijke contact en het vinden van de juiste match tussen kandidaat en bedrijf.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER