5 Briljante voorbeelden van referral recruitment: van motorfietsen tot reizen naar Bali

Succesvolle organisaties begrijpen dat het benutten van de hulpbronnen van hun eigen werknemers hoogstwaarschijnlijk positieve resultaten zal opleveren. Hier zijn 5 redenen waarom referrals de beste optie kunnen zijn als het gaat om het uitbreiden van je talentpool.

1. Referral kandidaten zijn vooraf gescreend

Als je vertrouwen hebt in de talenten die je al in huis hebt, heb je een goede kans dat referrals die door deze talenten worden aangedragen ook aan je bedrijfsnormen zullen voldoen. Dit is te danken aan het feit dat werknemers die al geruime tijd voor een organisatie werken, vertrouwd zijn met het wervingsproces, en in staat zullen zijn om te dienen als front-end screener voor mogelijke kandidaten. Dit betekent ook dat gevestigde werknemers kunnen helpen bij het filteren van kandidaten met de juiste functiecompetenties, educatieve achtergrond en vaardigheden.

2. Referral kandidaten zijn onaangeboord talent

Vaak kan het voor je organisatie het beste zijn om buiten de traditionele recruitmentpool te treden. Passieve kandidaten zijn een onaangeboorde talentenpool die moeilijk aan te trekken en in dienst te nemen is door ontoegankelijkheid. Deze kandidaten hebben een vaste baan en mogelijk uitstekende resultaten. Aangezien zij niet actief andere vacatures nastreven, is de referral methode de beste manier om deze passieve kandidaten aan te trekken om voor jouw team te komen werken.

3. Referral kandidaten passen gemakkelijk in de werkomgeving

Met referrals zou het inpassen van nieuwe werknemers in de werkomgeving en de organisatiecultuur niet zo moeilijk moeten zijn als met traditionele kandidaten. Het is meer dan waarschijnlijk dat deze doorverwezen werknemers al relaties hebben opgebouwd met mensen die in jouw organisatie werken. Dit maakt het voor de werknemer gemakkelijker om zich aan te passen aan de organisatiecultuur en de werkomgeving. Hierdoor is het ook gemakkelijker om contactpersonen aan te wijzen die nieuwe aanwervingen kunnen helpen bij de overgang naar het voor hun ‘nieuwe’ kantoorleven.

4. Referral kandidaten zullen waarschijnlijk harder werken

Denk hier eens over na: je hebt al een groeiende organisatie, en daarom voel je de behoefte om uit te breiden. Je hebt een team van vertrouwde werknemers die kwaliteitsprestaties leveren omdat ze elke dag aan jouw verwachtingen voldoen. Wanneer je jouw vertrouwen stelt in de topmedewerkers van je organisatie, kan je ook gerust jouw vertrouwen stellen in hun referrals. Het is een van de onuitgesproken basisprincipes van het doorverwijzen van werknemers. Mensen zullen hoogstwaarschijnlijk gelijkgestemde werknemers binnenhalen die vergelijkbare resultaten opleveren.

5. Referral kandidaten zullen niet zo snel vertrekken

Tot slot, dit is nog een voordeel van het werven via werknemersreferenties: werknemers die binnenkwamen als referrals, hebben meer kans om langer te blijven dan degenen die dat niet deden. Dit voordeel wordt toegeschreven aan verschillende redenen, waaronder de algemene vreugde van een werknemer over het wervingsproces en het gemak van aanpassen aan een organisatiecultuur. Dit vermindert de kans op personeelsverloop en zorgt ervoor dat je over een solide team beschikt dat jouw bedrijf zal helpen zijn langetermijndoelstellingen te bereiken.

Tools voor referral recruitment

Nederland en België kennen interessante partijen die helpen met referral recruitment. In de leverancierslijst van Recruitment Tech vind je de leveranciers die jou kunnen helpen met referral recruitment, welke je kan benaderen om te bekijken of ze iets voor jouw wervingsproces kunnen betekenen.

Bron: firstbird

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER