Deel II: Het evalueren van recruitmenttechnologie, 10 functies om te overwegen voordat je het aanschaft

Mensen vormen de absolute basis van het succes van elke onderneming, en recruitment is een essentieel onderdeel van het leggen van die basis. Om er zeker van te zijn dat jouw organisatie het beste talent vindt, moet je de beste tools gebruiken. In dit drieluik staan we stil bij waar je op moet letten bij het evalueren van recruitment tech.

Evalueren

Niemand wil achter de feiten aanlopen. Gezien het snelle tempo van de technologische innovatie in de recruitmentindustrie, is het een goed idee om de technologieën waarop je vertrouwt elk jaar opnieuw te evalueren om bij te blijven met de markt en je concurrenten. Recruiter.com stelde een lijst op van tien kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het beoordelen van je huidige en potentiële recruitmenttechnologieën. Deel I is hier terug te lezen. In deel II van dit drieluik staan we stil bij de volgende drie kenmerken waar je zeker op moet letten:

4. Beheer van talent pipeline

Talent pipelining is een effectieve manier om proactief te werven, maar het opbouwen en onderhouden van een pipeline is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, vooral wanneer recruiters de taak hebben om meerdere soorten functies tegelijk in te vullen. Voor een efficiënter pipeline beheer implementeert u een systeem dat kandidaten en projecten voor u op een rijtje houdt. Sommige van de meest geavanceerde pipeline-managementsoftware stelt je in staat om aangepaste pipeline fases en workflows te definiëren, notities en tags aan kandidaten toe te voegen, en pipelines te delen met teamleden voor een effectievere samenwerking.

5. Cross-platform integratie

Met alle verschillende gespecialiseerde tools op de markt is het van vitaal belang dat wervingsteams investeren in platforms die naadloos met elkaar kunnen worden verbonden. Cross-platform integratie zorgt voor effectievere workflows en minder tijd voor het kopiëren en plakken van kandidaatinformatie van de ene database naar de andere. Als al je systemen met elkaar ‘praten’, wordt het leven als recruiter een stuk eenvoudiger.

6. Diversiteit en inclusiviteit

Als je op zoek bent naar innovatieve ideeën, is het van belang om een diverse groep mensen aan te nemen in plaats van teams samen te stellen van mensen die allemaal dezelfde achtergrond en ervaring hebben. Meer diverse teams brengen meer perspectieven met zich mee, wat leidt tot creatievere probleemoplossing en betere besluitvorming. Bovendien wil het talent van vandaag werken voor organisaties die waarde hechten aan diversiteit, inclusie en gelijkheid. Het opbouwen van een meer divers personeelsbestand is dus niet alleen goed voor innovatie, maar ook een slimme wervingstactiek op zich. Wanneer je oplossingen voor wervingstechnologie evalueert, let er dan op of die oplossingen functies hebben die jouw wervingsinitiatieven voor diversiteit ondersteunen. Gegevens over de demografie van kandidaten, tools om verschillende segmenten van de talentenmarkt te bereiken en andere functies zijn slechts enkele van de tekenen waarop je moet letten.

Binnenkort verschijnt Deel III van dit drieluik. Wil je dat zeker niet missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg Recruitment Tech via LinkedIn.

Bron: Recruiter.com

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER