Friday Fact: Video interviews en psychometrische tests zijn het populairst onder recruiters

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij een feit over recruitmenttechnologie op basis van recent onderzoek. Deze week: video interviews en psychometrische tests zijn het populairst onder recruiters

Video-interviews en psychometrische tests

Bron: De Annual Membership Survey 2021 van de FIRM

Volgens de Annual Membership Survey 2021 van de FIRM onder 360 recruiters, gebruikt meer dan 50% live video interviews en psychometrische tests, met het gebruik van persoonlijkheid/attitude/situationele beoordelingstests tussen een kwart en een derde. Video-interviews worden consequent gebruikt in alle segmenten, maar degenen met het grootste budget en degenen met een toename in het aantal wervingen maken vaker gebruik van deze meer populaire methoden. Degenen die meer mensen hebben aangenomen, maken ook veel meer gebruik van asynchrone video-interviews en er is een enorme stijging in het gebruik van Live Video Interviewing, is de conclusie van de FIRM.

30 gratis tools

Videosollicitaties, medewerkers die vanuit huis moeten werken en vergaderen via video: het is inmiddels dagelijks kost geworden voor recruiters. Recruitment Tech maakte medio 2020 een lijst van 30 gratis tools om recruiters door de coronapandemie te helpen met tools voor recruitment, communicatie en productiviteit. De volledige lijst vind je hier.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER