Demo_Day 2021-spreker Luuk van Neerven (Joboti): “WhatsApp gekoppeld aan je ATS biedt je zoveel meer mogelijkheden”

WhatsApp wordt steeds vaker ingezet binnen het recruitmentproces, maar hoe doe je dit nou het meest effectief? Luuk van Neerven, Co-founder van Joboti, gaat hier dieper op in in zijn breakout-sessie tijdens Demo_Day 2021.

Wat doet Joboti precies?

“Simpel gezegd: Joboti helpt recruiters en kandidaten om het sollicitatieproces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen door inzet van recruitment automation oplossingen. Ik heb zelf een achtergrond als recruiter en weet hoeveel kostbare tijd van je dag verloren gaat aan administratieve taken of voicemails inspreken. Als je die tijd als recruiter kan besteden aan de momenten in het proces waarop je echt het verschil kunt maken, dan boek je veel meer resultaat. Daarnaast ervaren je kandidaten een veel betere candidate journey. Daar werken wij, en onze virtuele assistenten, bij Joboti iedere dag aan.”

Je gaat tijdens je demo talk op Demo_Day vertellen over de top 5 Whatsapp toepassingen in recruitment. Kan je alvast een tipje van de sluier oplichten?

“Waarschijnlijk zet je WhatsApp al vaak in tijdens het contact met kandidaten en ken je de voordelen daarvan: kandidaten reageren veel sneller dan op een e-mail. Maar je kunt nog veel meer met WhatsApp dan alleen dat ene appje sturen vanuit je eigen iPhone of Samsung. Tijdens Demo_Day vertellen we je over de vijf meest gebruikte toepassingen van WhatsApp Business die het recruitmentproces vele malen sneller en efficiënter maken. Bijvoorbeeld over solliciteren via WhatsApp, het versturen van Job Alerts via WhatsApp of het automatisch inplannen van interviews. Joboti heeft een grote diversiteit aan standaard recruitment conversations beschikbaar, tijdens Demo Day tonen we je de vijf meest gebruikte oplossingen.”

Waarom mogen bezoekers jouw demo talk niet missen?

“Communicatie met je kandidaten is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van het recruitmentvak. De tijden dat je alleen belde en mailde met kandidaten zijn voorbij. En chat en WhatsApp spelen in recruitment een steeds grotere rol. WhatsApp gekoppeld aan je ATS biedt je zoveel meer mogelijkheden. Recruitment automation geeft de mogelijkheid van een dynamische conversatie, met kandidaat of hiring manager. Alle data uit conversaties zijn dan vervolgens weer terug te vinden in je recruitmentsysteem, voor jezelf, maar ook voor je collegae.”

Wat is het grootste voordeel van het gebruik van Whatsapp binnen recruitment?

“De reactietijd van kandidaten op een appje vergeleken met e-mail is vele malen sneller: wij zien bij onze opdrachtgevers dat kandidaten vaak al binnen 30 minuten reageren. En ook ontvang je meer reacties op een vraag via WhatsApp dan op je e-mail. Bijkomend voordeel is dat we de reactie van kandidaten niet alleen direct zichtbaar maken in je ATS, maar ook kunnen verwerken. Bijvoorbeeld als we 100 kandidaten uit een shortlist vragen naar interesse in een positie en de beschikbaarheidsdatum. De antwoorden van de kandidaten verwerkt Joboti dan automatisch in je ATS. Veel sneller voor de recruiter maar ook veel gebruiksvriendelijker voor de kandidaat.”

Meld je gratis aan voor 20 mei en ontvang de gratis Tech Box

Op dinsdag 8 en donderdag 10 juni vindt de vijfde editie van Demo_Day plaats. Twee middagsessies om je via interviews, breakouts, netwerktafels en speeddates te oriënteren op de nieuwste tooling. Meld je nu gratis aan voor Demo_Day 2021. Wanneer je je uiterlijk 20 mei 2021 aanmeldt, ontvang je voorafgaand aan het event de Tech Box met daarin onder meer het event magazine, de Recruitment Tech Survey 2021, de Recruitment Tech Landscape 2021 (editie 2), versnaperingen én goodies van Demo_Day-partners en Recruitment Tech. Je aanmelding telt voor beide middagen. Het programma is hier te vinden en wordt dagelijks geüpdate.

Meer informatie & gratis aanmelden voor Demo_Day

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER