Friday Fact: 95% van w&s-bureaus met 10 of meer medewerkers gebruikt een recruitmentsysteem

In de rubriek Friday Fact staat Recruitment Tech stil bij interessante feiten over recruitmenttechnologie op basis van recente onderzoeken. Deze week: 95% van w&s-bureaus met 10 of meer medewerkers gebruikt een recruitmentsysteem.

ATS in het recuitmentproces

Elke dag worden recruiters overspoeld met honderden cv’s voor verschillende banen die worden geadverteerd. Als u het juiste toptalent voor het bedrijf en het juiste bedrijf voor de kandidaat wilt kunnen selecteren, is het voor recruiters nagenoeg onmogelijk om elke cv handmatig te scannen en een shortlist op te stellen. Dit is waar het Applicant Tracking System een rol speelt. Een goede ATS helpt recruiters het hele proces van werving en selectie te versnellen en ervoor te zorgen dat de kandidaat en het geselecteerde bedrijf het beste bij elkaar passen.

Volgens een recente online studie, uitgevoerd door Recruit CRM, maakt meer dan 98% van de wervingsbureaus met 10 of meer recruiters gebruik van een Applicant Tracking Systeem. Het percentage lag beduidend lager op 76% voor bureaus met minder recruiters.

Tijdbesparend

Een van de belangrijkste voordelen van een ATS is dat het veel tijd bespaart in vergelijking met de klassieke werving- en selectieprocedure. Een gemiddelde van 75-88 % van de ontvangen cv’s is niet gekwalificeerd voor de baan. Door niet meer handmatig irrelevante sollicitaties uit te filteren, is dit hele proces in een kwestie van seconden gedaan in plaats van er uren aan te besteden. Zeker omdat je al je vacatures ook niet meer handmatig hoeft te plaatsen.

Vervolgens heeft de recruiter meer kwalitatieve tijd om zich bezig te houden met assessments, interviews en counseling. Volgens het onderzoek van Recruit CRM wordt de gemiddelde tijd dat recruiters met een ATS spenderen aan deze drie zaken meer dan verdubbeld ten opzichte van recruiters die zonder een ATS werken.

De Recruitment Tech Survey 2021

Welke ervaringen hebben gebruikers van recruitmenttooling met hun leveranciers? Dat zocht Recruitment Tech uit in de Recruitment Tech Survey 2021. Hierin wordt onder meer duidelijk welke leveranciers gebruikers aanbevelen en welke niet. Dit brengen we met dit nieuwe jaarlijkse onderzoek onder recruiters, hr- en arbeidsmarktcommunicatieprofessionals vanaf nu jaarlijks in kaart. In maart worden alle resultaten van de Recruitment Tech Survey 2021 gepresenteerd. Om op de hoogte te blijven, meld je je gratis aan voor de wekelijkse e-mail update.

Blijf op de hoogte met de e-mail update

Ontvang iedere dinsdag de e-mail update met het laatste nieuws op gebied van recruitmenttechnologie. En maak kans op online en offline vrijkaarten voor de 1e editie van het hybride event Recruitment Tech Case_Day op donderdag 3 november 2022 live vanuit Pathé Utrecht Leidscherijn. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER